Djed dječaka pretučenog u Vukovaru: 'Pitali su ih otkud su i počeli tući, ta skupina terorizira grad godinama'

Majka jednog od dječaka ispričala je kako su se napadači razbježali čim je došla policija

27.12.2023., Samobor - U prometnoj nesreci na Svetonedeljskoj cesti smrtno je stradao pjesak u naletu automobila. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

U Vukovaru je u subotu navečer došlo do masovne tučnjave u Ulici Josipa Juraja Strossmayera. Policija je potvrdila kako je do sukoba nekoliko osoba došlo oko 22:25 sati.

Policija je u večernjim satima objavila i kako je tijekom kriminalističkog istraživanja uhićena jedna osoba. Dodaju kako se kriminalističko istraživanje nastavlja u cilju utvrđivanja ostalih sudionika događaja.

Liječnici KBC-a Osijek su za 24sata ranije danas kazali kako su teško ozlijeđena dvojica dječaka. Jedan od njih, dodali su, ima frakturu lubanje i lica. Zaprimljen je i jedan s lakšim ozljedama koji je pušten na kućnu njegu. Majka jednog od njih ispričala je kako su ozlijeđena šestorica dječaka.

‘Teroriziraju grad godinama’

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje kako je sukob vezan uz jednu navijačku skupinu koja je napala nekoliko vukovarskih mladića u dobi oko 15 godina. Reporteru Nove TV je djed jednog od dječaka ispričao što se dogodilo.

„Oni su prilikom izlaska išli prema jednoj pečenjari pojesti hamburger. Međutim skupina pijanih, vjerojatno i pod drugim sedativima je izašla prema njima i pitala ‘odakle ste vi’, na mostu u centru grada. Na što su oni odgovorili da su iz Vukovara. ‘Za koga navijate?’, i to je sve. Odmah su ih počeli tući“, kazao je.

„Jedan je viknuo ‘vadi nož’, u međuvremenu je došla policija. To je skupina koja terorizira ovaj grad već godinama. Nadam se da će institucije odraditi svoje. U suprotnom, netko će morati prekinuti taj teror“, dodao je.

‘Naša djeca nisu navijači’

Majka jednog od ozlijeđenih dječaka koji je završio u KBC Osijek govorila je za 24sata rekavši da su djecu cipelarili muškarci između 20 i 32 godine. “Naša djeca nisu nikakva navijačka skupina nego djeca koja idu zajedno u školu, stalno se druže, ponekad odu prošetati do grada, odu na palačinke. Nemaju nikakve veze s nogometom niti itko od njih ide na utakmice i nisu imali nikakve navijačke rekvizite“, kazala je.

„Oni sada govore kako su čuli da netko od djece govori ekavicom i da su zbog toga mislili da se radi o ‘delijama’. Okrenuli su se prema njima i krenuli ih udarati šakama i cipelariti one koji su pali na tlo. Dio djece je uspio pobjeći; moj sin i još petorica njegovih prijatelja nisu“, kazala je.

Jednog su, navodi, pokušali baciti u Vuku. Kaže da je njen sin pao na tlo nakon čega su ga cipelarili. „Tko zna koliko bi to trajalo da se nije pojavila patrola policije koja je slučajno obilazila taj dio grada. Napadači su se razbježali kada su ih vidjeli“, kazala je.

Jedan od napadača bio u tučnjavi u Grčkoj?

Dio djece koja su napadnuta su unuci branitelja Vukovara. Roditelji djece su za 24sata ispričali i kako su zgroženi jer njihova djeca ne smiju bezbrižno hodati gradom nego moraju „strahovati od pojedinaca za koje se zna da su huligani, koji su rak-rana društva već duže vrijeme jer su od ranije poznati policiji po istim radnjama.“

„Štoviše, neki od tih napadača su sudjelovali i u onoj tučnjavi u Grčkoj“, tvrde roditelji. „Tamo očigledno nisu ništa naučili jer njima je očigledno uvijek samo cilj nekoga pretući. Nemamo mi ništa protiv navijača, ali treba razgraničiti tko su navijači, a tko huligani“, kažu.