Nekadašnji njemački reprezentativac kritizirao je Lovrena, smatra da je on najslabija karika Liverpoola

Steffen Freund je najlošijim pojedincima engleskog kluba ocijenio stopere Lovrena i Sakha

FOTO: AFP

Iako se posljednjih dana nalazi u središtu pažnje zbog sukoba s izbornikom Antom Čačićem i vjerojatnog izbacivanja iz hrvatske reprezentacije, o Dejanu Lovrenu se priča i u drugom kontekstu.

Uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige između Liverpoola i Borussije Dortmund svoje je predviđanje iznio nekadašnji njemački reprezentativac Steffen Freund. Umirovljeni veznjak koji je s Borussijom Dortmund 1997. osvojio Ligu prvaka smatra da njemački klub mora napraviti pritisak na dvije najslabije karike Liverpoola – Lovrena i Mamadoua Sakha.

‘Radi pogreške pod pritiskom’

“Dobar ulazak u utakmicu će biti iznimno važan. Borussia bi trebala napasti već u prvih deset minuta. Trebala bi prisiliti Liverpool da radi pogreške. Stoperi Lovren i Sakho su najslabije karike Liverpoola. Kad su pod pritiskom, rade pogreške”, rekao je Freund za Sky Sports.

Prva utakmica u Dortmundu okončana je rezultatom 1-1, a uzvrat na Anfieldu se igra u četvrtak u 21.05 sati.

“Dečki se ne smiju uplašiti. Liverpoolu je ovo zadnja šansa da uđe u Ligu prvaka jer se kroz Premier ligu ne može plasirati. Anfield je poseban stadion, glasan i pun emocija. Ali Borussia je naviknuta na takvu atmosferu na svome stadionu, vjerojatno najboljem u Europi”, zaključio je Freund koji je dio karijere proveo i u Engleskoj, igrajući za Tottenham i Leicester City.