Neymar je dao bod Rakitiću, a ovako su svoje glasove raspodijelili Srna i Čačić

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo nisu dali glasove jedan drugome

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Dodijeljena je nagrada za najboljeg nogometaša godine. Očekivano pripala je Lionelu Messiju. Kako smo već pisali dobio je 41,33 posto glasova kapetana reprezentacija, izbornika i novinara.

Zanimljivo je da Messi i njegov konkurent Cristiano Ronaldo nisu dali glasove jedan drugome. Argentinac je pet bodova dao Luisu Suarezu, tri Neymaru i jedan Andresu Iniesti. Ronaldo je s druge strane najviše bodova dao Karimu Benzemi (5), pa Jamesu Rodriguezu (3) i Garethu Baleu (1).

Bodovi Rakitiću

Posebno je upečatljiv podatak da je kapetan Brazila Neymar jedan bod dao Ivanu Rakitiću, dok je pet dao Messiju, a tri Suarezu. Rakitić je dobio bod i od izbornika Libanona Miodraga Radulovića, a jedini je hrvatski nogometaš koji je dobio glasove u izboru za Zlatnu loptu.

Kapetan hrvatske reprezentacija Darijo Srna najviše je bodova dao Messiju, zatim Ronaldu, dok je jedan dao Bayernovu napadaču Thomasu Mülleru. Hrvatski izbornik Ante Čačić je slično kao i Srna dao najviše bodova Messiju i Ronaldu, ali je on jedan bod dao Zlatanu Ibrahimoviću.
Tko je kako glasovao možete vidjeti OVDJE.