Pitali smo Antu Čačića zašto glas za Zlatnu loptu nije dao Ivanu Rakitiću

Hrvatski reprezenativac bio je na listi 23 najbolja nogometaša u 2015.

11.10.2015., Zagreb - Stadion Maksimir, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Cacic odrzao konferencija za medije na kojoj je komentirao jucerasnju igru reprezentacije te odgovarao na novinarska pitanja
Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić prilikom glasovanja za najboljeg igrača 2015. godine odlučio je bodove dati Lionelu Messiju, Cristianu Ronaldu i Zlatanu Ibrahimoviću.

Činjenica da se prilikom glasovanja nije odlučio na Ivana Rakitića, koji je bio na listi 23 nogometaša konkurenata za ovogodišnju Zlatnu loptu, dosta se ovih dana spominje po medijima, pogotovo jer je Rakitić s Barcelonom, u kojoj je bio jedan od ključnih igrača, osvojio pet naslova, a dao je i gol u finalu Lige prvaka.

“Na listi najboljih igrača bio je i naš Rakitić, meni jedan od najdražih nogometaša, ali smatram da su Messi, Ronaldo i Ibrahimović bolji i iz tog sam razloga svoj glas dao njima”, prokomentirao je za Čačić ekskluzivno za Telegram.

cacic

Löw za svoje

Iako bi možda trebalo biti neobično da izbornici ili kapetani daju glasove na osnovu nekih drugih kriterija osim profesionalnih, zanimljivo je da je Joachim Low, izbornik Svjetskih prvaka, svoje je glasove redom dao Manuelu Neueru, Thomasu Mülleru i Toniju Kroosu.

Nema sumnje da je riječ o ponajboljim nogometašima na svijetu, ali u prošloj godini nisu bili ispred dobitnika Zlatne lopte ili njegovih prvih pratitelja, Ronalda i Neymara.

“On je tako mislio. Ja mislim da su Messi, Ronaldo i Ibrahimović bolji, a da mi je Rakitić najdraži to nije upitno”, dodao je Čačić.

Cijeli je još niz nogometaša i izbornika koji su, inače, donijeli prilično nelogične odluke u ovom izboru, a onaj koga se najviše spominje u tom pogledu je izbornik Pakistana, Basheer Al Shamlan. On je pet bodova dao Arjenu Robbenu potpuno zanemarivši činjenicu da je krilni napadač Bayerna veći dio sezone bio ozlijeđen te je odigrao samo 21 utakmicu u Bundesligi.