Niko Kovač napokon progovorio o kukastom križu u Splitu. Tvrdi da nije imao pojma da je nacrtan na terenu

Hrvatskom izborniku jako je neugodno zbog kukastog križa

12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija. Na travnjaku Poljuda iscrtan je kukasti kriz. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatski izbornik Niko Kovač napokon je prokomentirao kukasti križ na travnjaku splitskog stadiona Poljud, zbog kojeg je UEFA protiv Hrvatskog nogometnog saveza pokrenula disciplinski postupak. Kovač se nada da kazna neće biti prerigorozna.

Hrvatskom izborniku jako je neugodno zbog kukastog križa na poljudskom travnjaku, za koji nije znao prije izlaska na teren. Smatra da je to velika sramota: “Nije jednostavno naći pravi odgovor i prave riječi. Odgovor je samo jedan: To apsolutno osuđujem. To su uvijek ista pitanja. Ja na to moram naći odgovor. Tužan sam i razočaran, ali nadam se da nas kazna UEFE neće toliko uništiti da nas skroz izbaci, ali osobno ne znam”, rekao je Kovač u razgovoru za Media servis.

Kovač se osvrnuo na mogućnost da njegova momčad u potpunosti bude izbačena s Eura: “Zato meni to nije jasno. Dečki se zalažu za Hrvatsku. Ovo je hrvatska nogometna reprezentacija koja predstavlja građane Hrvatske i u Hrvatskoj i ljude izvan Hrvatske. Nije mi jasno tko to može napraviti, zbog čega i tu ne mogu naći odgovor. Tužan sam i nadam se da će to stati i da se bavimo sportom koji je prekrasan i koji mislim da je najljepši na svijetu”, izjavio je.

Hrvatski izbornik zatim je govorio o nogometnim temama i usporedio Hrvatsku i Italiju: “Pa čujte to je čista matematika. Nas ima 4 i pol milijuna stanovnika, Talijana ima meni se čini 50 milijuna ili više stanovnika. Tako da oni imaju veći font igrača nego što mi imamo. Nama kada ispadnu dva ili tri igrača mi top puno više osjećamo nego oni. Mi znamo da je nama i Real Madridu Luka glavni igrač, Čarli nam je stup u obrani”, rekao je.

Za kraj je Kovač rekao da hrvatska reprezentacija ima mnogo prostora za napredak: “Ja nikada nisam zadovoljan, a to sam i rekao nakon Norveške kada smo pobijedili 5:1. Svi su se čudili kako izbornik nije zadovoljan. To je moj karakter. Mi smo nakon svjetskog prvenstva nastavili našim putem, našim zacrtanim putem. Mislim da se vidi napredak Hrvatske nogometne reprezentacije. Mi to moramo nastaviti. Znamo da nas čekaju još četiri vrlo teške utakmice koje moramo odigrati da se plasiramo što prije”, poručio je.