Čačić je potvrdio ono što je Bokšić rekao o Mandžukiću (i objasnio što ga čini jednim od najboljih napadača)

'Juventus ga je doveo da njime osnaži momčad, a on baš to redovito i radi.'

Juventus' forward from Croatia Mario Mandzukic celebrates after scoring during a UEFA Champions League group stage football match between Manchester City and Juventus at the Etihad stadium in Manchester, north-west England on September 15, 2015.    AFP PHOTO / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Torinski Tuttosport u ponedjeljak je na naslovnici dao velik prostor hrvatskom nogometu. Uz objavu vijesti da je Torino zainteresiran za dovođenje Leicesterovog napadača Andreja Kramarića objavljen je i intervju s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Antom Čačićem.

Velik prostor pritom je dan Čačićevom viđenju Juventusova napadača Marija Mandžukića za kojeg strateg reprezentacije smatra da je odličan Juventusov potez i sjajna opcija u napadačkom redu momčadi koju vodi Massimiliano Allegri. Tekst prenosi internetska stranica Tuttojuve.com.

‘Mandžukić radi ono zbog čega je doveden’

“Uvjeren sam da on može biti bolji u odnosu na ostvareno u prijašnjim klubovima. Može li zabiti više od 20 golova? U ovoj fazi sezone teško je davati prognoze, za njega je najvažnije da ne izgubi ritam i nastavi ovako igrati. Mislim da je onda i brojka od 20 golova dostižna. Siguran sam i da je Allegri sretan, Mario je igrač koji svojim presingom i agresivnošću diktira tempom suparničke igre i svojoj momčadi pojednostavljuje obranu. Juventus ga je doveo da njime osnaži momčad, a on baš to redovito i radi.”

Juventus forward Alen Boksic (R) is about to collide with River Plate goal keeper Roberto Oscar Bonano (C) as defender Eduardo Berizzo (L) chases Boksic during the 17th Toyota European/South American Cup in Tokyo's national stadium 26 November. European champion Juventus of Italy beat South American champion River Plate by 1-0. AFP PHOTO
AFP

Riječi umirovljenog hrvatskog napadača Alena Bokšića, koji je i sam nosio dres torinskog velikana u šampionskoj sezoni 1996/97, da je Mandžukić najbolji igrač glavom u Europi, Čačić ovako komentira:

Bolje startao od Ibrahimovića i Trezegueta

“Sigurno je jedan od najboljih, a tajna njegova uspjeha je u visokom skoku, snazi, agresivnosti, pravovremenosti i nedostatku straha od duela. I želji za postizanjem pogodaka.”

Mandžukić je trenutačno na učinku od šest postignutih ligaških golova i devet ukupno za branitelje naslova u talijanskom prvenstvu. Kroz sva je natjecanja sakupio 18 nastupa. Takva forma natjerala je neke da ga usporede s klupskim napadačkim legendama Davidom Trezeguetom i Zlatanom Ibrahimovićem pri čemu se ispostavilo da je Mandžukićev start u Juventusu i uspješniji od njihovih.