Nitko ne priča o Özilu, a nedavno je srušio Henryjev rekord i upisao se u povijest Premier lige

Ovakva forma napokon je razveselila navijače Arsenala

Arsenal's German midfielder Mesut Ozil (R) celebrates scoring his team's second goal during the UEFA Champions League football match between Arsenal and Bayern Munich at the Emirates Stadium in London, on October 20, 2015.  Arsenal won the match 2-0.  AFP PHOTO / BEN STANSALL
FOTO: AFP

Od dolaska u Arsenal njemački veznjak Mesut Özil (27) često je kritizitran da ne igra na visokoj razini kao u Real Madridu, što su potvrdile i brojke. U zadnjoj sezoni (2012-2013) u Španjolskoj Özil je u prvenstvu zabio devet golova uz 16 asistencija, da bi sljedeće u Engleskoj stao na deset asistencija i pet golova.

Prošle sezone, druge u dresu Arsenal, veznjak je još više pao u formi. U 22 prvenstvene utakmice samo je šest puta namjestio suigračima pogodak, a četiri ih je sam ralizirao.

Međutim, sve je izglednije da se Özil vraća u formu. O tome svjedoči statistika prema kojoj je u prvih 11 utakmica u Premier ligi ove sezone već ublježio deset asistencija, uz jedan gol.

Srušio Henryja

Ako se detaljnije uđe u analizu, zanimljivo je da je osvajač Svjetskog prvenstva više puta namjestio gol suigračima od Juana Mate, Cesca Fabregasa, Edena Hazarda i Philippea Coutinha zajedno. Njih su četvorica zajedno to napravila osam puta.

https://www.youtube.com/watch?v=SurnKcqKMtA

Nadalje, Özil je prvi nogometaš koji je u Premier ligi asistirao u šest utakmica zaredom. Ovaj rekord do sada je držao veliki Thierry Henry kojem je to uspjelo u pet utakmica u nizu. Ovakva forma napokon je razveselila navijače Arsenala, kojeg su nakon prošle sezone počeli smatrati promašenom investicijom.