Nogometaš Vedran Ćorluka kaže da ne namjerava prisiljavati ljude da vole hrvatsku reprezentaciju

Ćorluka je naglasio da na Euro u Francuskoj ne smiju otići s nerealnim očekivanjima

21.03.2016., Zagreb - Hrvatska nogometna reprezentacija odrzala je trening na Maksimiru uoci prijateljske utakmice protiv Izraela u Osijeku. Domagoj Vida, Darijo Srna, Marcelo Brozovic, Sime Vrsaljko, Mario Mandzukic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se za prijateljsku utakmicu koju će u srijedu (18 sati) u Osijeku odigrati s nacionalnom momčadi Izraela. Nakon treninga u ponedjeljak pred novinare su izašla dva reprezentativca, Vedran Ćorluka i Alen Halilović.

Ćorluka je naglasio da na Euro ne smiju otići s nerealnim očekivanjima. “Trebamo smiriti očekivanja, prije svakog natjecanja najavljujemo velike stvari, pa izletimo u skupini”, prenosi njegove riječi Goal.

‘Nema smisla ni siliti narod da nekoga voli’

Zatim je hrvatski branič prokomentirao situaciju s navijačima koji nisu zadovoljni Hrvatskim nogomentim savezom, a iz tog razloga je i najavljen bojkot utakmica Vatrenih. Ćorrluka ne namjerava prisiljavati ljude da ih vole.

“Navijači? Ha, ako se netko ne slaže s nečim, uvijek ima dvije opcije: Gledaj ili ne moraš gledati, uživaj ili nemoj uživati… Nema smisla ni siliti narod da nekoga voli”, kazao je.

Halilović zbog žutih kartona ne može konkurirati za nasstup za mladu reprezentaciju protiv Španjolske pa će ga izbornik Čačić imati u svojoj momčadi za utakmice protiv Izraela u srijedu i Mađarske u subotu. On je poručio da je zadovoljan situacijom u Sportingu iz Gijona gdje igra na posudbi iz velike Barcelone.

“Imam veliku minutažu protiv najvećih momčadi. Uvijek govorim da je španjolska liga najjača” , završio je.