Nogometaši Sportinga iznenadili su na gostovanju Valenciju, a Halilović je odigrao samo 13 minuta

Strijelac jedinog gola za sporting bio je Antonio Sanabria u 50. minuti

Sporting Gijon's Colombian defender Bernardo (L) jumps for the ball with Valencia's Tunisian defender Aymen Abdennour during the Spanish league football match Real Sporting de Gijon vs Valencia CF at El Molinon stadium in Gijon on September 12, 2015.   AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA / AFP / MIGUEL RIOPA
FOTO: AFP

Nogometaši Sportinga iz Gijona pobijedili su s 1-0 na gostovanju Valenciju i priredili najveće iznenađenje u 22. kolu španjolske Primere. Nakon ovog trijumfa Sporting je izašao iz zone ispadanja i napredovao na 16. mjesto na tablici.

Hrvatski nogometaš Alen Halilović, koji je ove sezone na posudbi u Sportingu iz Barcelone, odigrao je zadnjih 13 minuta. Strijelac jedinog gola za sporting bio je Antonio Sanabria u 50. minuti iz jedanaesterca.

Nastavak lošeg niza

Ovo je bila 11. uzastopna utakmica u kojoj Valencia nije uspjela ostvariti pobjedu. “Šišmiši” su trenutačno 12. na ljestvici sa 25 bodova.

Na vrhu je Barcelona, koja je u subotnjem derbiju svladala madridski Atletico sa 2-1, sa 51 bodom i utakmicom manje, Atletico je drugi sa 48, dok treći Real Madrid ima 44 uoči večerašnjeg ogleda protiv Espanyola.