Pobjedom protiv Celte u gostima Atletico Madrid izbio je na vrh Primere

Barcelona i Real sada su iza njih, ali Katalonci imaju i uz+takmicu manje

Atletico Madrid's French forward Antoine Griezmann (2ndR) celebrates with teammates after scoring during the Spanish league football match RC Celta de Vigo vs Club Atletico de Madrid at the Balaidos stadium in Vigo on January 10, 2016.   AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA / AFP / MIGUEL RIOPA
FOTO: AFP

Atletico Madrid nakon nedjeljne utakmice sa Celtom vodeća je momčad španjolskog prvenstva. Nogometaši Diega Simeonea pobijedili su na gostovanju u Vigu 0:2, a golove su zabili Antoine Griezmann (49) i Jesus Gamez (80).

Atletico s ovom pobjedom ima dva boda više od Barcelone (42), koja ima utakmicu manje, i četiri od Real Madrida. Celta je porazom ostala peta s 31 bodom.

Malo primaju

Atletico je ove sezone u 19 prvenstvenih utakmica primila samo osam golova kao u sezoni 1995/96 kada su bili prvaci. Zanimljiv je podatak i da je Griezmann dao 32 gola u 56 prvenstvenih nastupa za Atletico.

Halilovićev trk

Šestom uzastopnom pobjedom nogometaši Villarreala (4. na tablici) zadržali su priključak s vodećim trojcem. Na svom su terenu svladali Sporting Gijon s 2-0 pogocima Bakambua (26, 51). Alen Halilović je odigrao cijelu utakmicu u dresu Sportinga koji se sa samo 15 bodova nalazi u zoni ispadanja na 18. mjestu, nakon četvrtog uzastopnog poraza.

Čopova asistencija

Malaga je na gostovanju kod Las Palmasa izvukla bod odigravši 1-1. Domaći su poveli u 51. minuti pogotkom Tanausua, a u 72. minuti izjednačio je Roque Santa Cruz na asistenciju Duje Čopa. Bivši nogometaš Dinama počeo je utakmicu i igrao do 87. minute. Malaga je s 24 boda na 10. mjestu.