HNS je jednoglasnom odlukom smijenio izbornika Niku Kovača

Ime nasljednika, prema najavama, trebalo bi biti poznato 21. rujna

07.09.2015., Zracna luka Zagreb, Velika Gorica - Povratak hrvatske nogometne reprezentacije iz Osla nakon kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP protiv Norveske u kojoj su izgubili 2-0. Izbornik Niko Kovac. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici odlučio smijeniti Niku Kovača s mjesta izbornika reprezentacije. Nakon remija kod Azerbajdžana (0-0) i poraza kod Norveške (2-0), mjesto izbornika postalo je vrlo upitno za Kovača. U javnosti se odmah pojavila informacija kako predsjednik HNS-a Davor Šuker ima zamjenu u liku Ante Čačića, kao drugi kandidat spominje se Nenad Gračan.

Jednoglasna odluka

Do smjene Nike Kovača došlo je , prema pisanju Večernjeg lista, jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora, a ime njegovog nasljednika bit će objavljeno 21. rujna. S kandidatima će razgovarati predsjednik HNS-a Davor Šuker i direktor svih reprezentacija Romeo Jozak. U 13.30 sati predsjednik HNS-a će se obratiti javnosti na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, Kovač imenovan je izbornikom 16. listopada 2013. godine kada je zamijenio Igora Štimca nakon što je osvojio samo jedan bod u posljednje četiri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvu u Brazilu. Kovač je reprezentaciju vodio u 19 utakmica, a ubilježio je deset pobjeda, pet neodlučenih rezultata i četiri poraza.