Nowitzki će igrati za klub još dvije godine, a izgleda da karijeru brzo neće završiti niti Bryant

Kobe Bryant je rekao da je uzbuđen planovima za novu sezonu

FOTO: PIXSELL

Najbolji njemački košarkaš Dirk Mowitzki najavio je da će igrati za svoj NBA klub Dallas Maverickse do kraja ugovora, 2017. godine, a tada će završiti karijeru. S druge strane, zvrijezda LA Lakersa Kobe Bryant još nije donio odluku o mirovini, ali će svakako igrati još sezonu 2015./16. koja će mu donijeti 25 milijuna dolara.

Ostao samo klub

“Mislim da ću još te dvije godine igrati na visokoj razini”, izjavio je 37-godišnji Nowitzki, koji je 2007. proglašen MVP-jem NBA, a četiri godine kasnije je s momčadi iz Teksasa osvojio naslov prvaka u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi i bio izabran za najboljeg igrača finala.

Nijemac je ove godine na Eurobasketu zaključio svoju karijeru u reprezentaciji, a izgleda da je poprilično odlučan da će klupsku još malo produžiti.

Veseli Bryant

To će učiniti i 37-godišnji Bryant koji je u prošle dvije sezone bio suočen s nizom zdravstvenih poteškoća od problema s ramenom, Ahilovom tetivom te križnim ligamentima zbog čega je u sezoni 2013./14. odigrao šest, a u sezoni 2014./15. 35 utakmica. Pa iako i sada prije početka ove sezone ima određene zdravstvene probleme, obnovljena momčad Lakersa mu predstavlja izazov.

“Kombinacija iskusnih i mladih igrača mi se čini vrlo zanimljivom. U ovom trenutku ne vidim jasno snagu momčadi, ali moram priznati da dugo nisam bio tako uzbuđen i veselim se novoj sezoni”, rekao je također 37-godišnji Bryant.