Odigrale su se nove prijateljske utakmice uoči Eura (i bilo je iznimno zanimljivo)

Nizozemska i Francuska odigrali su emotivnu utakmicu u Amsterdamu

Portugal's forward Cristiano Ronaldo (R) vies with Bulgaria's defender Aleksandar Aleksandrov during the EURO 2016 friendly football match Portugal vs Bulgaria at Magalhaes Pessoa stadium in Leiria on March 25, 2016. / AFP / FRANCISCO LEONG
FOTO: AFP

Nizozemska i Francuska odigrali su emotivnu utakmicu na Amsterdam Areni koja je svjedočila sjajnoj utakmici u kojoj su Tricolori slavili sa 3:2. Svi su u petak na večer bili mislima sa preminulom nogometnom legendom Johanom Cruyffom koji je u četvrtak preminuo u dobi od 68. godina od raka pluća.

Odali počast Cruyffu

Rođen je 25. travnja 1947 godine u Amsterdamu gdje je i napravio svoje prve nogometne korake. Svoju karijeru započeo je u Ajaxu igrajući za prvu momčad od 1964–1973 godine, nakon čega se otisnuo u Europu i odlučio svijetu pokazati svoju nogometnu vještini i nešto ih naučiti. Nešto im pokloniti. Djelić magije.

https://www.youtube.com/watch?v=Wxk1FpQr8c0

Amsterdam je to zapamtio i odlučio mu se zahvaliti za sve što je dao u svojoj karijeri za Ajax, reprezentaciju Nizozemske, nogometni svijet uopće. U 14. minuti, utakmica između Nizozemske i Francuske prekinuta je kako bi se odala počast velikom Cruyffu. Stadionom se prolomio pljesak koji je trajao punu minutu. U njegovu čast razvila se i zastava, a na tribinama je viđen i broj 14., broj koji je nosio na dresu.

https://twitter.com/WorldFootie1/status/713459516344500227

Dimitri Payet

Najveća zvijezda Slavena Bilića zaigrala je u dresu Francuske. Payet je zaigrao od prve minute utakmice za Tricolore i dirigirao je igrom Francuske. Ovo je bila njegova šesnaesta utakmica u dresu Francuske.

https://www.youtube.com/watch?v=uI4B9-p1qPY

https://twitter.com/WorldFootie1/status/713459516344500227

Zmajevi protutnjali Luxsemburgom

Bosna i Hercegovina igrala je samo 15 minuta protiv Luxsemburga i na kraju pobijedila sa 3:0. Tek u 73. minuti pao je prvi na susretu gol, a BiH povela autogolom Chanota. Samo dvije minute kasnije Djurić je pogodio za 0:2, a u sudačkoj nadoknadi Pjanić je zaključio priču.

https://www.youtube.com/watch?v=35ERpDwKmIU

Stojanov obranio udarac Ronaldu

Ponajbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo promašio je jedanaesterac u 66. minuti utakmice, pri rezultatu 1:0 za gostujući sastav.

U ovom osobnom ratu između krilnog napadača portugalske reprezentacije i bugarskog golmana, Stojanov je sjajno pročitao zvijezdu Reala koji niti iz popravnog nije uspijela zabiti pogodak.

Portugal je više imao loptu u svojim nogama, statistika govori kako je na kraju bilo 63 naprema 33 za Portugal.

https://www.youtube.com/watch?v=IYADkQrchSM

Rezultati prijateljskih nogometnih utakmica:

Nizozemska – Francuska 2-3 (De Jong 47, Affelay 86 / Griezmann 6, Giroud 13, Matuidi 88)

Luksemburg – BiH 0-3 (Chanot 73-ag, Đurić 75, Pjanić 90+2)

Slovačka – Latvija 0-0

Irska – Švicarska 1-0 (Clark 3)

Armenija – Bjelorusija 0-0