Pet najvažnijih stvari koje trebate znati o današnjim utakmicama engleskog Premiershipa

West Ham je u prošlom je kolu prosuo pobjedu protiv Chelseaja, sad protiv Crystal Palacea

The Crystal Palace wall prepares to jump to block  West Ham United's French midfielder Dimitri Payet's freekick but cannot prevent him scoring their second goal during the English Premier League football match between West Ham United and Crystal Palace at The Boleyn Ground in Upton Park, in east London on April 2, 2016. / AFP / OLLY GREENWOOD / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

U subotu je odigrano osam utakmica 32. kola Premier lige iz kojih smo izdvojili pet najvažnijih događaja.

1. Pato strijelac u debiju za Chelsea

Nogometaši Chelsea u 32. kolu Premier lige gostovali su kod Aston Ville u Birminghamu i slavili 4:0. Prvo ime utakmice bio je Pedro koji je postigao dva pogotka, njemu su se pridružili Ruben Loftus-Cheek i Pato. Brazilac Alexandre Pato (27) odigrao je svoju prvu utakmicu za londonski klub otkako je u siječnju stigao na posudbu iz brazilskog Corinthiansa. U igru je ušao u 23. minuti umjesto Loica Remyja. U svojoj profesionalnoj karijeri, Pato je zabio u pet od šest debija.

https://www.youtube.com/watch?v=V2KzZKgKQYE

Prije 10 godina je debitirao za brazilski International, postigavši pogodak u 4:1 pobjedi nad Palmeirasom. Dvije godine kasnije zaigrao je za talijanski Milan i postigao pogodak u 5:2 pobjedi nad Napolijem. Iste godine debitirao je za reprezentaciju Brazila u prijateljskom dvoboju protiv Švedske (1:0). Prije tri godine Corinthians je protiv Oestea slavio 5:0 i tada je opet Pato bio strijelac. jedino na posudbi u Sao Paulu nije zabio 2014. godine.

2. Payet zabio iz slobodnjaka, remi West Hama

U utakmici punoj preokreta Bilićev West Ham i Crystal Palace odigrali su 2:2 na Boleyn Groundu. Pamtit će se još jedan sjajan potez Dimitrija Payeta. Francuski ofenzivac još jednom je oduševio izvođenjem slobodnog udarca, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu domaćina.
Payet je svojim pogotkom donio preokret Bilićevoj momčadi koja je od 15. minute gubila na svom terenu. Za goste je zabio Delaney, ali je Lanzini izjednačio tri minute poslije.

U 41. minuti Payet je pokazao dio svoje nadarenosti. Zabio je za 2:1 prebacivši elegantno živi zid gostiju, a lopta se od grede odbila u gol. Vratar Crystal Palacea nije imao šansi.

https://www.youtube.com/watch?v=6K852eO_DwY

Prije četiri dana, Payet je oduševio u dresu francuske reprezentacije. U prijateljskoj utakmici protiv Rusije, također je bio strijelac iz slobodnog udarca, ovaj put s gotovo 30 metara.

https://www.youtube.com/watch?v=y00xMvCk8yE

No, Crystal Palace uspio je izjednačiti sedam minuta nakon što je domaćin ostao s igračem manje, nakon isključenja Kouyatea. U 75. minuti strijelac je bio Dwight Gayle koji je iskoristio pogrešku obrane ‘hammersa’ i u situaciji ‘jedan na jedan’ mirno poentirao pored za 2:2.

3. Uvjerljivi Arsenal i Mancester City

Momčadi Arsenala i Manchester Cityja ostvarile su uvjerljive pobjede u 32. kolu Premier lige. Topnici su kod kuće s 4:0 svladali Watford i zadržali tri boda zaostatka za drugoplasiranim Tottehnamom te osam za vodećim Leicesterom.
Strijelci za domaćina na Emiratesu bili su: Alexis Sanchez (4..), Iwobi (38.), Bellerin (48.) i Walcott (90.)

Manchester City je pobjedom 4:0 kod Bournemoutha pobjegao Bilićevom West Hamu na tri boda. Bila je to prva pobjeda ‘građana’ nakon tri utakmice, golove su redom zabili: Fernando (7.), De Bruyne (12.), Agüero (19.) i Kolarov (90.+4).

4. Liverpool remijem s Tottenhamom pomogao Leicesteru

Liverpool i Tottenham odigrali su 1:1 na Anfieldu, a remijem mogu vrlo zadodvoljni biti igrači Leicestera, koji sutra kod kuće protiv Southamptona imaju priliku povećati prednost nad drugoplasiranim Spursima na sedam bodova. Domaće je u vodstvo doveo Philippe Coutinho u 51. minuti, uzvratio je Harry Kane u 63. minuti.

https://dai.ly/x41lre9

Dejan Lovren odigrao je 90 minuta za Livepool, nakon incidenta s izbornikom Antom Čačićem, koji ga nije uveo u igru u prijateljskoj utakmici s Mađarskom. Kad je na zagrijavanju shvatio da neće ući u igru, Lovren se demonstrativno pokupio na klupu, što je ozbiljno naljutilo Čačića.

5. U derbiju začelja pobjeda Norwicha u 93. minuti

U derbiju začelja Norwich je na svom terenu svladao Newcastle sa 3:2, a pobjednički gol zabio je Martin Olsson u trećoj minuti sudačke nadoknade. Ovom pobjedom, drugom u nizu, Norwich je pobjegao iz opasne zone ispadanja, sad na 17. mjestu ima šest bodova više od Newcastlea, koji je pretposljednji, s 25 bodova.