Oglasio se tenisač koji je pobijedio Đokovića u onom meču za kojeg se govori da je namješten

'Nikada nisam bio najbolji svjetski tenisač, ali sam svladao 19 od 23 najbolja.'

France's Fabrice Santoro (R) conforts Serbia's Novak Djokovic at the end of their Paris Tennis Masters Series second round match h at Bercy indoor tournament, 31 October 2007. Santoro won 6-3 6-2. AFP PHOTO FRANCK FIFE / AFP / FRANCK FIFE
FOTO: AFP

Umirovljeni francuski tenisač Fabrice Santoro našao se u središtu skandala vezanog uz namještanje mečeva među kojima su neki pod povećalo stavili njegov protiv Novaka Đokovića iz 2007. godine. Riječ je o susretu s pariškog Mastersa u kojem je Santoro slavio 6-3, 6-2 pobjedu.

Đoković, koji je priznao da je tijekom karijere bio suočen s nemoralnim ponudama, takvo je što već odbacio, a isto je sada ponovio i njegov suparnik iz spomenutog ogleda.

Pobjede protiv najboljih

“Nikada nisam bio najbolji svjetski tenisač, ali sam svladao 19 od 23 najbolja, a i tjedan dana prije tog meča bio sam bolji od Andyja Roddicka koji je tada držao peto mjesto ATP-ova poretka”, rekao je za beIN Sports televiziju Santoro koji je u trenucima trijumfa protiv Đokovića držao 39. mjesto ljestvice poretka najboljih.

Đoković “sigurno nije odigrao meč života”, nastavio je Santoro o spornom ogledu, ali i odbacio mogućnost upletanja sprskog tenisača u nečasne radnje i zaključio:

“Treba biti oprezan, ne može se tek tako nešto izvući iz povijesti i napisati. Treba imati dokaze.”

Đoković već odbacio optužbe

Cijela priča, podsjetimo, zakotrljala se nedavno i bacila sjenu na aktualnosti s Australian Opena. BBC i BuzzFeed News ustvrdili su da su šesnaestorica igrača iz svjetskog vrha osmunjičeni za namještanje rezultata teniskih mečeva, ali i da nikada zbog toga nisu snosili posljedice.

Đoković je u srijedu cijelu priču nazvao apsurdnom i dao svoje viđenje stvari:

“Moj odgovor je da će uvijek biti nagađanja, to je sada glavna tema u tenisu. Što se tu ima za reći? Izgubio sam taj meč. Nisam siguran želite li napraviti priču o tome meču ili o bilo kojem susretu kojeg u ranoj fazi turnira izgubi igrač iz svjetskog vrha. To je apsurdno. Nema nikakvih dokaza, činjenica, samo nagađanja. Ne mislim da tu ima ikakve novinarske priče.”

https://www.youtube.com/watch?v=x2nHayLom5c