Čačić je prije Mađarske otkrio što je mislio kada je najavio promjene u sustavu igre

Izbornika najviše muči pitanje lijevog beka. Za sada, u sastavu nema ni jednog

12.03.2016., Osijek - Konferencija za novinare hrvatske nogometne reprezentacije uoci prijateljske utakmice protiv Izraela. Darijo Srna, izbornik Ante Cacic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić odražao je konferenciju za medije s kapetanom Darijom Srnom uoči prijateljske utakmice koju će vatreni odigrati protiv Izaela u srijedu u Osijeku.
U utorak se pojavila vijest o ozljedi jednog od glavnih igrača reprezentacije, Barceloninog Ivana Rakitića, a Čačića ona nije pretjerano zabrinula.

Ozljeda Rakitića

“Ići će na detaljne preglede, ali liječnici su optimistični i ubrzo će se Rakitić u klubu uključiti u normalan rad. Njegova ozljeda nije velika, ali žalosti me što neće igrati u ovim pripremnim utakmicama.

Na sreću, u kadru su ostali, a Hrvatska je bogata izvrsnim igračima na njegovoj poziciji. Tu imamo Modrića, Kovačića, Brozovića i Badelja`, rekao je hrvatski izbornik.

O taktici

Reprezentaciju Izraela Čačić ne poznaje dobro. `Malo su nam nepoznati. Sigurno smo im velik izazov i učinit će sve da iz Osijeka odu rezultatski neokrznut. Jako su dobri u veznom redu i napadu, a nešto su slabiji u obrani`, kazao je.

Vatreni će u srijedu zaigrati s dva igrača u napadu, Mandžukićem i Kalinićem, otkrio je izbornik. `Na Euru nam se može pojaviti potreba igre s dva klasična napadača i moramo sve provjeriti. Protiv Rusije smo posljednjih dvadesetak minuta igrali u formaciji 3-5-2, a nitko to nije primijetio i to nije tada loše izgledalo, dapače. Igru s dva napadača želim ponovno isprobati, a Mandžukić i Kalinić su pokazali da se dobro slažu i funkcioniraju zajedno. Tako da želim da igraju što više`, rekao je Čačić.

`Lijepo mi je u Osijeku`

Čačiću je lijepo u Osijeku. `Ja sam ovdje kao trener bio prije dvadeset godina i lijepo mi je bilo, stekao sam brojne prijatelje. A što se naših reprezentativaca, naglašavam da svi oni rado dolaze u ovu sredinu i ovdje su uvijek toplo primljeni`, završio je hrvatski izbornik.

Pred novinare je izašao kapetan Vatrenih Darijo Srna koji je bio vrlo dobro raspoložen.

`Uvijek je lijep osjećaj doći u Hrvatsku, pogotovo u Slavoniju i Osijek. Uvijek imamo lijepu i pozitivnu atmosferu, nema zvižduka, 90 minuta se bodri reprezentacija, kao što bi trebalo biti svugdje. Napokon imamo malo mira, bez povišenih tenzija natjecateljskih utakmica, makar smo došli napraviti dobar rezultat. Došli smo i napraviti dobar ugođaj unutar i oko reprezentacije te se korak po korak pripremiti za ono što nas čeka u Francuskoj`, rekao je Srna.

Samo bez ozlijeđenih

Kapetan nacionalne vrste smatra da niti jedan igrač ne osjeća umor kada igra za Vatrene. `Za reprezentaciju uvijek imamo motiva. Dio igrača iz Europe možda je i malo umoran, no imamo mladih koji mogu preuzeti teret i koji predstavljaju budućnost`, poručio je.

`Naravno, svi će zaboraviti umor kada čuju hrvatsku himnu. Bitno je izvući pozitivan rezultat i da ne bude ozlijeđenih igrača`, završio je Srna.