Ostvari li Ibrahimović ovaj transfer uskoro bi mogao stići kraj Barcelonine dominacije

Svjestan je svoje snage i zato sanja bolju destinaciju i trudi se do nje i stići

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Činjenica da mu ugovor sa Paris Saint-Germaineom ima rok valjanosti samo do kraja aktualne sezone tjere svjetske medije da pronađu novu adresu švedskom nogometnom reprezentativcu Zlatanu Ibrahimoviću.

Seljen je on sa Parka prinčeva u englesku Premier ligu u kojoj bi, bude li Jose Mourinho imenovan menadžerom Manchester Uniteda, preselio u klub s Old Trafforda. Neki su ga već smjestili u klub koji osniva David Beckham i koji će se natjecati u američkom MLS-u, a neki mu proriču budućnost u kineskom nogometom prevenstvu. Doduše, ovo posljednje pogotovo bi bilo u raskoraku s igračkom vrijednošću 34 godine starog napadača koji i dalje isporučuje pogotke kao malo tko.

“Imam još tri mjeseca ugovora ovdje, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. A dogoditi će se velike stvari”, najavio je nedavno, sigurno s adutom u rukama u tom trenutku.

Sjajna forma

Trenutačno je Ibrahimović na brojci od 23 ligaška u 21 odigranoj utakmici ove sezone za francuske prvake koji su jedina opcija da će aktualnu sezonu završniti s trofejem namijenjenim najboljoj momčadi Ligue 1. Najbolji igrač najboljeg kluba u francuskom prvenstvu zaista nema razloga tražiti nastavak karijere u Kini, čak neovisno o ponudi koja bi s te strane mogla doći. A, sigurno bi ona bila takva da bi i rekordno visoke mogle biti ugrožene.

Ipak, svjestan je Ibrahimović svoje snage i zato sanja bolju destinaciju, a osim što je sanja, trudi se do nje i stići. Ako je vjerovati izvorima iz Španjolske, švedski internacionalac želi igrati za Zinedinea Zidanea i to mu je nedvosmisleno poručio preko zajedničkog prijatelja. Aktualni trener madridskog Reala primio je telefonski poziv u kojem mu je objašnjeno koje su Ibrahimovićeve želje, na što je Zidane tek mogao odgovoriti da nije niti sam siguran hoće li istu funkciju obnašati u ljetnim mjesecima.

https://www.youtube.com/watch?v=lBi38-IWcxU

Sukob s Messijem i Guardiolom

Ostvari li se ovaj transfer, a definitno ga usporavaju Ibrahimovićeve godine, njegova primanja koja se kreću oko 12 milijuna eura po sezoni, i, važnije, njegov prgavi karakter, postat će švedski reprezentativac jedan od rijetkih igrača koji su nosili dres Barcelone i Real Madrida kroz karijeru. Katalonski klub, ipak, ne pamti odveć radosno, konflikti s tadašnjim trenerom Josepom Guardiolom i činjenica da je Lionel Messi imao ovlasti koje je on sam želio, natjerali su ga da se otisne u Milan, a potom PSG. To što bi ga zbog ‘izdaje’ osudili Barcelonini navijači također ga ne bi smetalo, isto je napravio potpisom za Milan, a tri je uspješne sezone proveo u redovima gradskog rivala Intera.

https://www.youtube.com/watch?v=ky49pXJFCUU

Hoće li napraviti isti ‘grijeh’ ovisit će o zainteresiranost madridskog Reala, a prvenstvo Zidanea koji već bi mogao zadovoljno trljati ruke znajući kakav bi napadački tandem imao u njemu i Cristianu Ronaldu, ali i imati početak migrene odluči li se na taj potez jer je sigurno svjestan da Ibrahimović u klub ne nosi samo svoju kvalitetu već i karakter koji ga čini manje poželjnim.