Ova neobična klauzula priječi prelazak Alena Halilovića u klub Ivice Olića

Barcelona želi 1.6 milijuna eura ukoliko Halilović ne odigra 20 utakmica za klub

10.06.2015., Split - Trening hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu priprema za nadolazecu kvalifikacijsku utakmicu s Italijom na Poljudu. Alen Halilovic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni reprezentativac Alen Halilović karijeru bi mogao nastaviti u redovima HSV-a, ne zapnu li pregovori na detalju kojim Barcelona pokušava svom veznjaku osigurati minutažu.

Javlja to dio njemačkih medija uz dodatak da je u cijelom nizu zainteresiranih za Halilovićevo dovođenje, samo hamburški klub prihvatio uvjete prelaska pod kojima je Barcelona htjela poslovati.

Uvjet koji košta

Navodi se da je zainteresiranih za usluge veznog igrača Barcelone B bilo mnogo, među kojima i Porto, West Ham, Stoke City i Sporting Gijon, međutim, svi ti klubovi nisu željeli pristati na Barcelonine uvjete posudbe. Porto je navodno nudio šest milijuna eura da dovede Halilovića, West Ham Slavena Bilića čak 7.5, no iz katalonskog kluba inzistiraju isključivo na posudbi koju je s Barcelonom dogovarao sportski direktor Peter Knäbell.

Barcelona želi da se Haliloviću da minutaža u igri i odlučila je to osigurati na zanimljiv način. Svjesni da za 19-godišnjaka i nema previše mjesta u redovima kluba koji je u prošloj sezoni osvojio španjolsko prvenstvo, Kup i Ligu prvaka, odlučni su poslati ga na kaljenje, ali samo u klub koji će garantirati da Halilović ima prostora igrački rasti. Posudba bi pritom HSV trebala koštati 800.000 eura, ali samo ukoliko Halilović odigra minimalno 20 utakmica za hamburški klub. U protivnom će biti uvećana na 2.4 milijuna eura koje će klub Ivice Olića i Ive Iličevića morati platiti Kataloncima.