Po ovoj tablici Manchester United je najneuspješniji klub Lige prvaka

Jedan portal objavio je tablicu prihoda i uspjeha svih momčadi u Ligi prvaka

Manchester United's manager Louis van Gaal attends a press conference in Eindhoven on September 14, 2015 on the eve of the Champions League Group B football match PSV Eindhoven vs Manchester United. AFP PHOTO / ANP BAS CZERWINSKI netherlands out / AFP / BAS CZERWINSKI
FOTO: AFP

Portal Sportingintelligence.com na svojem je profilu na Twitteru objavio jednu popilično zanimljivu tablicu, a koja dokazuje da je engleski velikan Manchester United najgori klub u ovosezonskoj Ligi prvaka. Barem kada se gleda omjer prihoda koje klub privređuje i uspjeh koji ostvaruje. Podsjetimo, United je u zadnjem kolu prve faze tog natjecanja izgubio od Wolfsburga te zauzeo treće mjesto u skupini koje ga vodi u Europsku ligu.

Samo je Real bolji

United je klub koji ima najveće prihode od svih momčadi koje su ispale iz Lige prvaka. Također, ti prihodi su drugi najveći od svih klubova koji su sudjelovali u ovosezonskoj Ligi prvaka. Veće ima samo španjolski velikan Real Madrid.

S druge strane, velike pohvale zaslužuje belgijski Gent, klub koji je prošao u osminu finala s uvjerljivo najmanjim prihodima od svih timova kojima je to uspjelo.