Ovdje pročitajte nekoliko zanimljivih podataka o utakmici Reala i Barcelone

Uoči utakmice glavno je pitanje hoće li zaigrati Lionel Messi

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) and Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi look on during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 23, 2014.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
FOTO: AFP

U subotu u 18.15 sati na Santiago Bernabeuu igrat će se najveća klupska utakmica na svijetu, ona između Real Madrida i Barcelone. Uoči utakmice glavno je pitanje hoće li zaigrati Lionel Messi, koji je u rujnu ozlijedio ligamente koljena.

U kakvoj formi klubovi dočekuju El Clasico najbolje govore sljedeći podaci: Barcelona je pobijedila u 27 od 32 posljednje prvenstvene utakmice, dok je Real na svom terenu u Primeri slavio u 19 od 22 utakmice.

Barcelona bolja na Bernabeuu

Nadalje, Real je na Santiago Bernabeuu zabio najmanje dva gola u 34 od posljednje 38 utakmice u prvenstvu. Prošlih sedam susreta s Barcelonom u svim natjecanjima postizali su u prosjeku 2,5 gola po utakmici. Barcelona ima taj isti prosjek u osam od devet posljednih kola ove sezone. Također, zabili su najmanje dva gola u zadnje četiri utakmice u Primeri.

https://www.youtube.com/watch?v=nQENp0cQYyM

Zanimljivo je i to da je Real Madrid zadnji put protiv Barcelone imao veći posjed lopte u prvenstvenoj utakmici 7. svibnja 2008. godine – 54.3%. U zadnjih sedam međusobnih prvenstvenih susreta na Santiago Bernabeuu, Real je slavio samo dva puta. Četiri puta su izgubli, a odigran je i jedan remi.

Također, ako nastupi u subotu, Messi će imati priliku postati najbolji strijelac u povijesti El Clasica, kada su u pitanju ogledi u Primeri. Za sada je na brojci od 14 golova, kojiko je postigao i legendarni Alfredo Di Stefano. Ako se gledaju njihove međusobne utakmice izvan prvenstva, Messi je rekorder po broju golova, a do njega je došao prošle godine kada je zabio svoj 21. pogodak u srazu s Realom.

https://www.youtube.com/watch?v=d8IZFmQwgFc