Ovih je 6 stvari obilježilo noć u kojoj je Barcelona ispala iz Lige prvaka

U polufinale su prošli Atletico, Real Madrid, Bayern i Manchester City

Barcelona's Brazilian forward Neymar caughs Atletico Madrid's defender Juanfran (R)during the Champions League quarter-final second leg football match Club Atletico de Madrid vs FC Barcelona at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 13, 2016. / AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE
FOTO: AFP

U srijedu su odigrane druge dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka u kojima su svoje mjesto u poluzavršnici izborili Bayern Munchen i Atletico Madrid. Oni su se u polufinalu pridružili Real Madridu i Manchester Cityju koji su se tamo plasirali u utorak. Atletico je u srijedu pobijedio branitelja naslova Barcelonu 2-0, a Bayern je odigrao 2-2 s Benficom i obranio prednost iz prve utakmice. Mi smo izdvojili nekoliko zanimljivosti koje su obilježile utakmice Atletica i Barcelone te Benfice i Bayerna.

1. Prvi poraz Piquea

Ovo je bio prvi put da je branič Barcelone Gerard Pique izgubio utakmicu koju je igrao protiv Atletica. Taj mu je niz dugo trajao jer je ovo bila 22. utakimica koju je odigrao protiv Atletica.

2. Messijeva suša se nastavila

Ponajbolji nogometaš svijeta Barcelonin Lionel Messi upao je u golgetersku krizu. Kako pogodak nije postigao niti u ovoj utakmici protiv Atletica, prošle su 452 od kad je posljednji put zatresao mrežu.

3. Čelična obrana Atletica

Utakmica protiv Barcelone (2-0) bila je 11. od posljednjih 12. utakmica na domaćem terenu u Ligi pvaka u kojoj momčad Diega Simeonea nije primila pogodak.

4. Prvo ispadanje Enriqueove Barce

Atletico Madrid u srijedu je postao prva momčad koja koje izbacila Barcelonu pod vodstvom Luisa Enriquea u fazi natjecanja u kojem se igra na ispadanje. U to je uključen i španjolski Kup kralja.

5. Griezmann prvi Francuz

Napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann u srijedu je postao prvi Francuz koji je postigao dva pogotka u jednoj utakmici protiv Barcelone u Ligi prvaka. Također, on je i jedini nogometaš koji je ove sezone postigao dva gola u utakmici protiv Barce.

6. Fenomenalni Guardiola

Strateg Bayerna Pep Guardiola kvalificirao se u polufinale Lige prvaka u svakoj sezoni u kojoj je bio trener momčadi koja je sudjelovala u tom natjecanju.