Ovih osam zanimljivosti označile su prvih deset kola 25. sezone HNL-a

Modri su i dalje na čelu ljestvice s dva boda više od Rijeke i tri od Hajduka

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Utakmicom između Dinama i Osijeka u petak u 18 sati na Maksimiru HNL ulazi u 11. prvenstveno kolo. Modri su i dalje na čelu ljestvice s dva boda više od Rijeke i tri od Hajduka. Hoće li tako ostati i nakon ovog vikenda saznat ćemo u nedjelju navečer po završetku gradskog derbija između RNK Splita i Hajduka. U međuvremenu, prvih deset kola donijelo je nekoliko zanimljivosti.

1. Bezjak predvodi strijelce

Rijekin nogometaš Roman Bezjak najučinkovitiji je strijelac dosadašnjeg dijela sezone. Zabio je šest golova. Iza njega su Armin Hodžić (Dinamo), Bekim Balaj (Rijeka) i Muzafer Ejupi (Slaven Belupo) s po pet golova. Angelo Henriquez (Dinamo) i Ilija Nestorovski (Inter-Zaprešić) zabili su po četiri gola.

Roman Bezjak
Roman Bezjak PIXSELL

2. Derbi najposjećeniji

Najveću posjećenost imala je utakmica između Dinama i Hajduka na otvaranju sezone. Maksimir je tada psjetilo 23 631 gledatelj. Sljedi njihov uzvrat na poljudu kojem je svedočilo 17 939 gledatelja, dok je treća utakmica po posjećenosti isto odigrana na Poljudu, a riječ je o utakmici između Hajduka i SPlita (10 594).

Dinamo i Hajduk

3. Gomila neriješenih rezultata

U prvih deset kola odigrana je 21 utakmica bez pobjednika. Zanimljivo je i da je deseto kolo donijelo njih četiri i to s rezultatima 0-0, što je najneefikasnije kolo ove sezone. Samo je Lokomotiva upisala minimalnu pobjedu protiv Splita i to autogolom Vrgoča.

Branko Vrgoč
Branko Vrgoč PIXSELL

4. Najuvjerlivija pobjeda

Lokomotiva i RIjeka upisale su ove godine najuvjerljivije pobjede. Lokomotiva je svladala Istru 1961 sa 6-1, dok je Rijeka u osmom kolu bila bolja od Osijeka s 5-0.

5. Dinamo iznad svih

Momčad Zorana Mamića najučinkovitija je po broju postignutig golova (20), slijedi Rijeka (17), Lokomotiva (16), Hajduk, Istra i Slaven Belupo (11). Najviše golova primili su Lokomotiva i S. Belupo (17), Zagreb (16), a po 156 su dobili Istra i Osijek. Dinamo je primio najmanji (4).

16.05.2015., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Trener Dinama Zoran Mamic.  Photo: /PIXSELL
Trener Dinama Zoran Mamić PIXSELL/PIXSELL

6. Ukupno četiri autogola

U ovom periodu postignuta su četiri autogola. Za njih su zaslužniOsijekov Tomislav Radotić, Zagrebov Bože Muse, igrač Slaven Belup Goran Paracki te Splitov Branko Vrgoč.

7. Osijeku najviše žutih, Rijeci crvenih

Nogometaši Osijeka u prvih deset kola 33 puta su kažnjeni žutim kartonima, a slijede Interovi s 32. Najmanje žutih kartona dobili su nogometašu Slaven Belupa (12). Što se tiče crvenih kartona listu predvodi RIjeka s četiri, dok su po tri zaradili nogometaši Lokomotive i Intera, a po dva Hajduk, Split, Zagreb i Slaven Belupo. Istra 1961 i Osijek pospremili su po jedan crveni karton, dok Dinamovi nogometaši ove sezone još nisu pocrvenili.

Ilustracuija
Ilustracuija PIXSELL

8. Dinamo i Rijeka bez poraza

U ovom razdoblju dvije momčadi su za sada bez poraza. Dinamo je upisao pet pobjeda i isto toliko neriješenih rezultata, dok je Rijeka upisala četiri pobjede i šest remija.

 Igor Kralj/PIXSELL
Trener Rijeke Matjaž Kek PIXSELL