Jedan portal odabrao je pet najboljih Messijevih golova iz solo prodora

Mnogo je puta Messi bez pomoći suigrača rješavao utakmice. Ovo su neki primjeri

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) celebrates his goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final football match Athletic Club Bilbao vs FC Barcelona at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 30, 2015.   AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Briljantan solo prodor kroz nekolicinu Athleticovih nogometaša u utakmici finala Kupa kralja podsjetio je nogometni svijet na vrijednost Lionela Messija, a neki portal inspirirao za podsjećanje na slične uratke. Uključujući i subotnji koji je na popisu, prenosimo pet najboljih.

5. Protiv Real Madrida

Riječ je o uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka iz 2011. godine. Prvi dvoboj na Camp Nou završio je 1-1, a u uzvratu je dvama pogocima finale momčadi donio Messi. Ovim dokazom brzine i kontrole lopte postavio je konačan rezultat 2-0.

4. Protiv Real Sociedada

Prvi dodir s loptom imao je na centru, a zabio je, okružen četvoricom, udarcem sa nekih 17 metara. Utakmica je igrana prošle godine.

https://www.youtube.com/watch?v=IkYhSOTCIME

3. Protiv Brazila

Nema mnogo onih koji su Brazilu zabijali tri gola na utakmice, Messiju jest. Treći pogodak s utakmice igrane 2012. pravo je remek-djelo.

https://www.youtube.com/watch?v=JUHGF7rCVB0

2. Protiv Athletica

Subotnje čudo od gola.

https://www.youtube.com/watch?v=HAwEuOgI7yU

1. Protiv Getafea

U sezoni 2006/07 19-godišnji Messi se probio do prve postave Barcelonine momčadi i dokazao da rane usporedbe s Maradonom imaju smisla. Getafeu je zabio pogodak koji neodoljivo podsjeća na Maradonin Engleskoj iz 1986. godine. Pretrčao je otprilike jednaku daljinu (oko 62 metra), nanizao jednako igrača (šestoricu, uključujući i golmana), zabio iz slične pozicije i proslavio kod korner zastavice.

https://www.youtube.com/watch?v=lpe6exwDnl4