Ovo što je napravio Aubameyang nije nitko u povijesti Bundeslige

Aubameyang je prvo srušio rekord, a sada ga nastavlja činiti teško dostižnim

Dortmund's Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang (C) celebrates after scoring his team's fourth goal during the German first division Bundesliga football match Hannover 96 v Borussia Dortmund, in Hannover, on September 12, 2015.  AFP PHOTO /  RONNY HARTMANN

RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
== RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Očito sjajan potez napravili su čelni ljudi dortmundske Borussije u srpnju 2013. godine kada su ugovorom na pet godina za sebe vezali Pierre-Emericka Aubameyanga. Razvio se nogometni reprezentativac Gabona od tada u sjajnog napadača, čemu u prilog govori i nedjeljna utakmica 7. kola njemačkog prvenstva.

Aubameyang je dvama pogocima u njoj donio bod svojoj momčadi protiv Darmstadta, no i upisao se i knjige rekordna njemačke Bundeslige. Naime, nitko nikada prije njega nije napravio to što on jest ovog vikenda kada je postao prvim igračem u povijesti natjecanja koji je barem jedan gol zabijao u sedam uvodnih kola. Točnije, nitko nije zabio niti na šest uvodnih.

https://www.youtube.com/watch?v=R6GmJFbrWIM

Zabio je Aubameyang u ovoj sezoni ukupno devet prvenstvenih golova, a produži li se niz i na prošlu, onda treba znati da je strijelac bio u devet uzastopnih bundesligaških ogleda. Pogledaju li se i ostala natjecanja onda je Aubameyang već na trinaest postignutih golova u trinaest odigranih susreta. U svojoj prvoj sezoni u Njemačkoj zabio je 16 puta u 48 izlazaka na travnjak.