Ovo su petorica nogometaša koje mediji najviše stavljaju na transfernu listu

U najviše je kombinacija Manchester United, koji slabu sezonu želi brzo zaboraviti

Juventus' midfielder from France Paul Pogba looks on during the Italian Serie A football match Juventus vs Napoli on May 23, 2015 at the Juventus stadium in Turin.   AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Ljetni mjeseci obično obiluju provjerenim informacijama, ali i nagađanjima u kojem će klubu nogometaši nezadovoljni statusom ili u potrazi za novim izazovima nastaviti karijeru. Niti ovo ljeto neće biti lišeno takvih nagađanja, a prije no što se transferi dogode, ako se dogode, mi smo odabrali petoricu o kojima se posljednjih dana učestalo piše.

U najviše je kombinacija Manchester United, koji slabu sezonu želi brzo zaboraviti. Promjena igrača se očekuje, a već je potvrđeno da novca za kupovinu pojačanja neće manjkati.

Angel di Maria

000_DV1999902

Argentinski krilni nogometaš prošle se godine iz Real Madrida preselio u Manchester United u transferu vrijednom 75 milijuna eura, petom najvećem u povijesti nogometa. Zabio je samo tri prvenstvena gola, a posljednji još u listopadu prošle godine. Na meti je minhenskog Bayerna i PSG-a.

Radamel Falcao

Manchester United's Colombian striker Radamel Falcao heads the ball during the English Premier League football match between Everton and Manchester United at Goodison park in Liverpool on April 26, 2015. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Još jedan podbačaj iz redova Manchester Uniteda u prošloj sezoni. Igrao je na posudbi iz Monaca za nešto više od osam milijuna eura i za 26 prvenstvenih ogleda tek četiri puta matirao suparničke vratare. Kao mogući novi poslodavci spominju se Juventus, Chelsea, Valencia, ali i bivši mu klub Atletico. Trenutačno je u Monacu.

Paul Pogba

Paul Pogba

Karijeru je počeo u omladinskoj školi Manchester Uniteda, došao i do seniorske momčadi, odakle je nakon prve sezone razočarano otišao u Juventus. Vezni nogometaš francuske reprezentacije u Italiji je stvorio ime koje u klubu s Old Trafforda sada smatraju poželjnim. Tržišna vrijednost ovog igrača kojeg se spominje i u kontekstu Barcelone, Real Madrida (koji je demantirao pregovore), Manchester Cityja i Chelseaja kreće se oko 50 milijuna eura.

Arturo Vidal

000_DV2006619

Još jedan Juventusov veznjak na meti je niza klubova. Manchester United i Liverpool mogli bi izgubiti tu borbu u korist Arsenala, uz čije se ime veže prelazak ovog Čileanca.

Bastian Schweinsteiger

-

Ovaj je veznjak cijelu karijeru proveo u Bayernu, a od 2004. godine je njemački reprezentativac. Sposoban je stvoriti priliku za suigrača gotovo ni iz čega i pokretač je akcija na kojima Bavarci grade naslove prvaka. Izvrstan i u obrambenim zadaćama i želja kluba Manchester Uniteda.