Pa stvarno je nezaustavljiva. Sandra Perković osvojila srebro na svjetskom prvenstvu

To je njezina 12. medalja na velikim natjecanjima

Croatia's Sandra Perkovic competes in the women's discus throw final during the World Athletics Championships at Hayward Field in Eugene, Oregon on July 20, 2022. (Photo by Ben Stansall / AFP)
FOTO: AFP

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je srebrnu medalju u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u američkom Eugeneu, dok je naša druga predstavnica Marija Tolj bila osma.

Osvojivši srebro, Perković je postala prva diskašica u povijesti s pet medalja na svjetskim prvenstvima. Nakon još jednog uspjeha, kazala je da je uživala u svakom trenutku ovog natjecanja.

“Nakon četvrtog mjesta na olimpijskim igrama u Tokiju stajanje na pobjedničkom postolju mi mnogo znači. Nastavit ću sljedeće godine u Budimpešti. Obećala sam da ću nastaviti karijeru do Brisbanea. Jedva čekam da stignem na aerodrom i vidim svoju majku i svoju obitelj,” rekla je.

Dva olimpijska zlata

Svoju nevjerojatnu seriju započela je u Moskvi 2013. osvojivši zlato. Dvije godine kasnije u Pekingu je bila druga, da bi 2017. u Londonu osvojila još jedno zlato. Uslijedila je bronca u Dohi 2019., te srebro u Eugeneu.

To je njezina 12. medalja na velikim natjecanjima. Dodajmo kako je 32-godišnja Perković osvojila i dva olimpijska zlata (2012., 2016.), a ima i pet europskih titula (2010., 2012., 2014., 2016., 2018.).

Perković sada ima devet zlata, dva srebra i broncu s olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava.