Pašalić kaže da je presretan debijem za Monaco (u kojem je i postigao gol)

"Prva utakmica, prva pobjeda, ali i prvi pogodak", komentirao je Pašalić debi

AS Monaco's new Croatian midfielder Mario Pasalic poses with his new jersey during a press conference in Monaco on July 24, 2015.  AFP PHOTO / VALERY HACHE
FOTO: AFP

Mario Pašalić debitirao je u punoj minutaži za Monaco u utakmici 3. pretkola Lige prvaka u kojoj je njegov klub slavio 3-1 protiv Young Boysa uz pogodak veznjaka s iskustvom igranja za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

“Super je krenulo, presretan sam. Prva utakmica, prva pobjeda, ali i prvi pogodak”, komentirao je Pašalić za nogometni portal Goal viđenje starta u francuskom klubu kojem ga je proslijedio Chelsea, čiji je igrač od 2014. godine.

Sve ide po planu

“Sve ide po planu, a tu je i Danijel Subašić koji mi od prvoga dana pomaže. Mlada smo, ali vrlo dobra momčad i dobro je to što trener Leonardo Jardim forsira mlade igrače. Čestitao mi je, bilo mu je drago što sam već u debiju zabio gol. Moram tako nastaviti i dalje igrati na visokoj razini.”

https://www.youtube.com/watch?v=35PUyLIHVAU

O osobnim ciljevima je dodao:

“Prije svega uhvatiti kontinuitet igara , standardno igrati ove sezone. Još sam mlad, sada mi je najbitnije igrati . Srećom, pred nama je jako puno utakmica , mnogo više nego lani u Elcheu. Monaco ove sezone igra prvenstvo, Europu, ali se natječe i u dva kupa. Siguran sam da ću imati i željenu minutažu. Naš trener forsira dva sustava igre; 4-2-3-1 i 4-3-3 , a mene u obje varijante vidi kao centralnog veznjaka. Evo, protiv Young Boysa smo igrali 4-3-3, a ja sam se u sredini našao uz Toulalana i Moutinha . S takvim je veličinama užitak igrati. Toulalan je nešto defanzivniji , pokriva sve što stigne, kod njega se osjeća ogromno iskustvo.Moutinho je pak veliki znalac , čovjek zna sve o nogometu. Ma šta ću ja govoriti o njima, o tim se igračima već sve zna.”