Peru svladao Paragvaj i osvojio treće mjesto (baš kao i u prošlom izdanju Cope)

Finale turnira igra se večeras. S početkom u 22 sata sastaju se Argentina i Čile

Peru's forward Paolo Guerrero (L) celebrates with teammate Andre Carrillo after scoring against Paraguay during the Copa America third place football match in Concepcion, Chile on July 3, 2015. AFP PHOTO / LUIS ACOSTA
FOTO: AFP

Nogometaši Perua svladali su Paragvaj 2-0 u utakmici za treće mjesto na turniru Copa America kojem je ovih dana domaćin Čile. Strijelci za pobjedničku momčad, koja je ovim rezultatom ponovila uspjeh s turnira od prije četiri godine, bili su Andre Carrillo i Paolo Guerrero.

Obje su momčadi bile primorane izmijeniti svoje udarne sastave, pa je tako za Peru umjesto ozlijeđenog Jeffersona Farfana i suspendiranog Carlosa Zambrana nastupio dvojac Christian Ramos i Yordy Reyna. U momčadi Paragvaja koja je u borbu za broncu spuštena porazom 6-1 od Argentine, izmjena u sastavu bilo je još više. Derlis Gonzalez, Roque Santa Cruz, Bruno Valdez i Nelson Valdez morali su propustiti utakmicu zbog ozljeda što se primijetilo u igri reprezentacije koja je na ovom južnoameričkom prvenstvu neuspješno branila drugo mjesto s prošlog izdanja turnira.

Guerrero za povijest

Sve ovo uvjetovalo je dosadnjikavo prvo poluvrijeme u kojem i nije bilo akcija kojih bi trebalo izdvojiti. Ipak, promjena na semaforu stigla je ubrzo nakon otvaranja nastavka utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=vlIKT6baaOI

Igrala se 48. minuta kada je jedno neuspjelo čišćenje nakon udarca iz kuta najbolje iskoristio Carrillo dohvativši loptu na vrhu šesnaesterca prizemnim volej-udarcem za početno vodstvo svoje momčadi. Ono je uvećano u samom smiraju utakmice, točnije u 89. minuti nakon jedne brze akcije Peruanaca koju je zaključio Guerrero. Bio je ovo četvrti pogodak novog napadača Flamenga, a njime se izjednačio na vrhu liste strijelaca s vodećim Eduardom Vargasom. Također, postao je i prvi Peruanac koji je postigao najmanje četiri pogotka na dva turnira Cope. U prošlom je izdanju, igranom u Argentini, mrežu suparnika pogodio pet puta.

Dodajmo ovome da se utakmica za naslov igra večeras u 22 sata po srednjeeuropskom vremenu. Sastaju se Argentina i Čile.