Pet stvari koje smo naučili iz dvoboja Barcelone i Manchester Cityja

Činjenice koje su postale još jasnije nakon dvoboja na Camp Nou

Barcelona je u srijedu na svojem terenu pobijedila Manchester City i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka, a portal touchlinetalk.com izdvojio je pet činjenica koje su postale još jasnije nakon dvoboja na Camp Nou.

1. Cityju treba Hart

Iako se u prošlosti znao nalaziti na udaru kritika, Joe Hart je izvrsnom predstavom protiv Katalonaca pokazao da je jedan od najvažnijih igrača Manchester Cityja. Engleski vratar u srijedu je obranio deset teških udaraca, više nego bilo koji drugi golman u Ligi prvaka, i istaknuo kao prvo ime engleskog kluba.

2. Još nije vrijeme za City

Unatoč velikoj količini uloženog novca u proteklim sezonama, City se i dalje ne može nadmetati s najvećim imenima europskog nogometa. U zadnja četiri navrata engleski klub nije uspio proći osminu finala Lige prvaka, a ukoliko to želi, morat će pružiti bolje partije.

3. Kompanyjev pad se nastavlja

Jedan od glavnih igrača Manchester Cityja, branič i kapetan Vincent Kompany, iza sebe nema dobru sezonu, a njegova slabija slabija forma još više je došla do izražaja u srazu s ubojitim Barceloninim asevima Neymarom, Suarezom i Messijem.

4. Pellegrinija očekuju teški dani

Pozicija trenera Cityja Manuela Pellegrinija još je ugroženija nakon ispadanja iz Lige prvaka. Čileanski strateg već je bio izložen velikim kritikama zbog slabijih rezultata u domaćem prvenstvu, a nakon ispadanja iz Europe sve je izglednije da bismo uskoro mogli gledati novo lice na klupi Cityja.

5. Messi je nezaustavljiv

Iako nije postigao pogodak protiv Manchester Cityja, argentinski nogometaš bio je ponajbolji pojedinac na terenu te genijalnim potezima izluđivao obranu engleske momčadi i oduševljavao gledatelje.