Pobjednica Dijamantne lige Sandra Perković slavila i u Monte Carlu

Hrvatska atletičarka je hicem od 66,8 metara osvojila prvo mjesto

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Hrvatska atletičarka Sandra Petković pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu. Ona je u bacanju diska s hicem od 66,8 metara osvojila prvo mjesto i dodatno osigurala vodeću poziciju u ukupnom poretku.

Iako je već ranije osigurala naslov pobjednice Dijamantne lige, Sandra je imala velikih problema u Monte Carlu jer je nakon četiri hica bila tek treća, a u petoj seriji je bacila pobjedničkih 66.80 metara. Perković je s posebnim motivom stigla u Monte Carlo, jedan od rijetkih mitinga gdje ona ne drži rekord, već Larisa Korotkevič (69.30) još iz 1992. godine.

Želi pobjedu u Kini

“Naravno da sam zadovoljna jer mi je ovo četvrta pobjeda zaredom, ali imala sam problema s tehnikom sve do petog hica. Ovo je bilo moje zadnje natjecanje prije Svjetskog prvenstva u Pekingu, sada ću se pripremati u Puli. Žarko želim zlato u Pekingu, sanjam pobjedu na stadionu Ptičje gnijezdo”, kazala je Sandra.

Drugo mjesto pripalo je Australki Dani Samuels (65.21), a treće Amerikanki Giji Lewis-Smallwood (63.97). Perković s 22 boda vodi nakon šest od sedam mitinga Dijamantne lige.