Wawrinka je selfiejem s ozlijeđenim Paireom proslavio pobjedu na turniru u Tokiju

Paire kaže da sat vremena prije početka finala nije bio siguran u nastup

Top-seeded Stan Wawrinka of Switzerland hits a return against Gilles Muller of Luxembourg during their semi-final match at the Japan Open tennis tournament in Tokyo on October 10, 2015.   AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
FOTO: AFP

Švicarski tenisač Stan Wawrinka osvojio je ATP turnir u Tokiju na kojem je bio postavljen i za prvog nositelja nakon što je sa 6-2, 6-4 u finalnom meču svladao Francuza Benoita Pairea. Za posljednjeg osvajača Roland Garrosa ovo je četvrti naslov u sezoni.

Meč je trajao samo 65 minuta, a posao u njemu Wawrinki olakšan zbog ozljede lijevog gležnja francuskog tenisača koji je prije meča za naslov primio i blokadu da bi mogao igrati.

“Sjajan vikend”, izjavio je 30-godišnji tenisač, danas četvrti reket svijeta.

Trebalo mu je, ali sada je tu

“Trebalo mi je da se popnem u vrh ATP-ova poretka, no jednom kada sam tamo stigao, tamo sam i ostao. Kada sam počeo slaviti pobjede protiv najboljih i osvajati naslove, stekao sam samopouzdanje i uvjerenje da to mogu raditi. Ali, četiri naslova u jednoj godini velika su stvar”, dodao je.

Wawrinka ima savršenih 4-0 u finalima ove sezone i jedan je od četvorice, uz Novaka Đokovića, Andyja Murrayja i Rogera Federera, koji su osigurali nastup na završnom turniru sezone ATP Tour Finalsu u Londonu.

“Kada sam se probudio, nisam mogao hodati, a samo sat vremena prije meča nisam bio siguran niti da mogu igrati. Injekcija je pomogla, ali nisam imao nikakav osjet u nozi, a tako je poprilično teško hodati. Dao sam, ipak, sve od sebe u porazu od najboljeg prijatelja. Zato i nisam tako tužan”, izjavio je Paire kojeg bio ovaj uspjeh trebao smjestiti negdje oko 25. mjesta sljedećeg izdanja ATP-ove ljestvice.

A najbolji su prijatelji ovako ovjekovječili Wawrinkin uspjeh: