Povremeni talijanski reprezentativac stigao je u Sampdoriju (koja njegovim golovima želi izboriti ostanak u Seriji A)

Quagliarella je za Torino u 16 ligaških utakmica postigao pet pogodaka

Juventus' forward Fabio Quagliarella (R) celebrates with teammate Sebastian Giovinco after scoring during the Italian Serie A football match between Sampdoria and  Juventus, on May 18, 2013 at the Luigi Ferraris Stadium in Genova. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Povremeni napadač talijanske nogometne reprezentacije Fabio Quagliarella novo je lice u svlačionici Sampdorije, kluba u kojem će 33-godišnjak, inače član Torinove momčadi, dočekati kraj sezone kao igrač na posudbi.

Pet od šest utakmica u 2016. godini Quagliarella je prosjedio na Torinovoj klupi, pa ovaj transfer, točnije povratak u klub u kojem je igrao u sezoni 2006/07, ne iznenađuje. Od svog novog igrača u Sampdoriji očekuju da popuni prazninu nastalu odlaskom Edera u milanski Inter, odnosno da pogocima pomogne klubu u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Sampdoria se trenutačno nalazi na sedamnaestom mjestu ljestvice 20 klubova u talijanskom prvenstvu, samo četiri boda udaljena od zone koja klubove krajem sezone spušta u Seriju B. Quagliarella, koji je vrhunac karijere doživio u dresu Juventusa, je za Torino u aktualnoj sezoni odigrao 16 ligaških utakmica kroz koje je postigao pet pogodaka.