Smjene trenera u Sampdoriji i Palermu (kojem je to 29. trener od 2002.)

Od kada je Maurizio Zamparini kupio Palermo treneri se učestalo mijenjaju

Palermo's president Maurizio Zamparini waves during their second leg semifinal Coppa Italia football match against AC Milan at Barbera Stadium on May 10, 2011.
AFP PHOTO / Marcello PATERNOSTRO
FOTO: AFP

Dva su talijanska nogometna prvoligaša, oba iz središnjeg dijela ljestvice, u utorak potvrdila smijenu trenera. U nastavak sezone s novim trenerima nakon stanke zbog okupljanja reprezentacija krenut će nogometaši Palerma i Sampdorije.

Palermo je smijenio Giuseppea Iachinija čije se ime u tom kontekstu spominjalo već neko vrijeme. Udaljavanje s klupe nije uspio spriječiti niti 1-0 pobjedom protiv Chieva u posljednjem kolu i njegovo mjesto već je preuzeo Davide Ballardini. Njemu je, pak, to već drugi mandat na klupi ovoga kluba nakon što je momčad Palerma vodio i u sezoni 2008/09.

Prometna klupa Palerma

Od kada je Maurizio Zamparini kupio klub, a bilo je to 2002. godine, nanizao je velik broj trenera. Preciznije, dolazak Ballardinija povisio je ovu brojku na 29.

Smjena i u Sampdoriji i to nakon samo pola godine otkako je klupu preuzeo Walter Zenga. Njegov bi nasljednik trebao biti bivši Fiorentinin trener Vincenzo Montella.

Inače, nakon dvanaest odigranih utakmica u Seriji A Sampdoria se nalazi na desetom, a Palermo na dvanaestom mjestu ljestvice.