Pred treću ovosezonsku utakmicu Liverpoola i West Hama, prisjetite se dvije velike pobjede Bilićeve momčadi

Jedan ogled obilježila je i velika pogreška Dejana Lovrena

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic (L) chats with Liverpool's German manager Jurgen Klopp (R) ahead of the English Premier League football match between West Ham United and Liverpool at The Boleyn Ground in Upton Park, East London on January 2, 2016. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / JUSTIN TALLIS
FOTO: AFP

Borba za naslov u engleskom FA kupu stigla je do šesnaestine finala, a jedna od zanimljivijih utakmica u rasporedu svakako je ogled dva Premierligaša, domaćina Liverpoola i gostujuće momčadi West Hama.

Od šesnaest parova koji se susreću od petka do nedjelje u njih samo tri nalaze se s obje strane centra momčadi iz elitnog razreda engleskog nogometa. Posebno bi, pak, zanimljivo trebalo biti na Anfieldu na kojem se treći puta u sezoni susreću Liverpool i momčad hrvatskog menadžera Slavena Bilića. U dvije ovosezonske međusobne utakmice ovih klubova oba je puta velikog razloga za zadovoljstvo imao hrvatski trener. U prvoj utakmici protiv tadašnjeg trenera Redsa Brendana Rodgersa, a u drugoj protiv njegova nasljednika Jürgena Kloppa.

Dvije uvjerljive ligaške pobjede

U prvoj utakmici sezone upisana je na strani rezultatski dojmljiva 3-0 pobjeda izgrađena na golovima Lanzinija, Noblea i Sakha.

https://www.youtube.com/watch?v=sBn0Abyzszo

Ostala je zapamćena i po iznimno lošoj reakciji Dejana Lovrena nakon čije je pogreške postignut drugi gol na utakmici.

https://twitter.com/DaveOCKOP/status/637634028435296257/video/1

To je slavlje bilo i prvo Bilićevo protiv Liverpoola od zasjedanja na klupu londonske momčadi i drugo takvo u njegovoj trenerskoj karijeri nakon što je kao prvi čovjek struke turskog Beşiktaşa izbacio taj klub u šesnaestini finala Europa lige kroz dvije utakmice u sezoni 2014/15. Podsjetimo, nakon što su obje završile pobjedama 1-0, Bilićev tadašnji klub slavio je plasman u osminu finala boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Do druge u premierligaškim ogledima stigao je početkom siječnja, a tada je bilo 2-0. Pogotke su, po jedan u svakom poluvremenu susreta, postigli Michail Antonio i Andy Carroll.

Izostanci s obje strane

Carl Jenkinson, Manuel Lanzini, Diafra Sakho i Andy Carroll nedostupni su Biliću za nadolazeću utakmicu u kojoj će pokušati Liverpoolu nanijeti prvi domaći poraz u utakmicama FA kupa još od 2010. Ima i Liverpool svojih problema s ozljedama, a među igračima koji ne bi trebali nastupiti u tom ogledu su i Philippe Coutinho, Daniel Sturridge i Martin Škrtel.