Propustili ste četvrtfinalne utakmice Lige prvaka u srijedu? Ovdje je sve što trebate znati o njima

Wolfsburg ima 82 posto šansi za prolaz, PSG tek 19 posto

Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic gestures during the French L1 football match between Paris Saint-Germain and Guingamp on May 8, 2015 at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Srijeda je ponudila preostala dva uvodna četvrtfinala ogleda u Ligi prvaka. Paris Saint-Germain i Manchester City odigrali su na Parku prinčeva 2-2, dok je lijepu prednost pred uzvrat u Madridu ostvario Wolfsbrug svladavši favorizirani Real 2-0.

Uzvratne utakmice na rasporedu su 12. ovog mjeseca.

1. Upozorenje za Real…

Blijedo izdanje sastava kojeg s klupe vodi Zinedine Zidane, a za kojega je Luka Modrić igrao do 64. minute, očituje se i u kranjem rezultatu, a takva je bila i igra cijele momčadi. Upozoravajuć je podatak za ovu momčad činjenica da je Real ispao iz nokaut faze natjecanja u posljednjih osam situacija u kojima su u uzvrat kretali s negativnim ishodima prvih utakmica.

2. …ali i dobra vijest

Postoji i dobra vijest za njih. Suočeni tri puta s ovakvim rezultatom iz prve utakmice, nogometaši Real Madrida u dva su navrata prošli dalje. Godine 1980. s 3-0 su svladali Celtic, pet godina potom istim rezultatom Inter, a 1989. im pobjeda 1-0 protiv Milana nije bila dovoljna.

3. Kavas kapitulirao i ostao bez rekorda

Dogodilo se i to, Keylor Navas je primio gol. Prvi mu je to primljeni u ovom natjecanju nakon 738 minuta akcije, a zabio mu je Ricardo Rodriguez na kojega se kasnije nadovezao i Maximilian Arnold. Ostaje tako rekord Jensa Lehmann od 853 minute bez primljenog gola u utakmicama Lige prvaka.

Nevjerojatno, ali po prvi puta u klupskoj povijesti i ovom natjecanju Realov je vratar bio prisiljen dva puta po loptu u svoju mrežu u uvodnih 25 minuta utakmice.

4. Wolfsburg nastavio njemački niz protiv Reala

Šest od posljednjih osam poraza u Ligi prvaka Realovi su nogometaši pretrpjeli od njemačkih klubova, a njemački klubovi mogu se protiv njih pohvaliti još jednim podatkom. Naime, u posljednja četiri primjera kroz koja je Real na poluvremenu imao dva primljena gola svaki im se puta to dogodilo baš protiv bundesligaških suparnika.

5. Zidane bez rješenja protiv bundesligaških klubova

Ovo je bila prva Realova utakmica pod Zidaneovim vodstvom bez postignutoga pogotka. Nastavio je i legendarni Francuz svoj loš niz. Naime, i u igračkim danima nikada nije slavio u Ligi prvaka u Njemačkoj odakle se vraćao s tri remija i tri poraza.

6. PSG u velikim problemima

PSG nikada nije prošao dalje nakon što je u domaćim utakmicama odigrao 2-2 i krenuo na uzvrat. Bila su tri takva primjera. City, pak, pamti dva primjera s ovim rezultatom na gostujućem travnjaku i dva prolaza nakon njih.

7. Loš rekord Luiza

Nekoliko loših reakcija imao je David Luiz u utakmici protiv Manchester Cityja, a na čast mu ne ide niti žuti karton zarađen u 13. sekundi ogleda. Ovako brzo javno opomenut nikada nije bio nitko u utakmicama Lige prvaka. Osim toga, propustit će uzvratnu utakmicu.

8. PSG-u je ovo radila samo Barcelona

Od 2004. godine i izuzev Barcelone koja im je to napravila tri puta, ne postoji momčad koja je PSG-u zabila dva ili više golova u utakmicama Lige prvaka u kojima su bili domaćini.

9. Ibrahimović za divljenje

Zlatan Ibrahimović postigao je pogodak, svoj 39. u 42. utakmici sezone za klub, ali i promašio jedanaesterac. Dogodilo mu se to drugi puta u karijeri u dvobojima prestižnog europskog klupskog natjecanja, a prvi nakon što je propustio biti precizan s bijele točke Olympiakosu 2013. godine.

U nizu je od pet utakmica u ovom natjecanju u kojima se upisivao među strijelce, čime je izjednačio osobni rekord, a postignutim golom, svojim 48. u Ligi prvaka, izjednačio se na sedmom mjestu ljestvice najboljih strijelaca u natjecanju svih vremena. Zabio je koliko i Andrij Ševčenko.

10. Sigurni Hart

Jedan od Cityjevih junaka svakako je i golman Joe Hart. Obranjeni jedanaesterac drugi mu je u natjecanju u ovoj sezoni, a takvim se postignućem zasad ne može pohvaliti niti jedan drugi vratar. Osim toga, obranio ih je tri od posljednja četiri u natjecanju i šest od posljednjih jedanaest upućenih prema njemu s bijele točke (za klub i reprezentaciju).

11. Fernandinho i De Bruyne potvrdili dobru formu

Četvrta uzastopna utakmica u kojoj nisu poraženi predstavlja izjednačenje rekordno dugog niza za City u Ligi prvaka, a pomogli su pritom i strijelci Fernandinho i Kevin de Bruyne.

Fernandinho je zabio i asistirao u istoj utakmici tek drugi puta u karijeri, a oba je puta to napravio u Ligi prvaka (prvi puta protiv Seville). De Bruyne, pak, potvrđuje dobru formu trećom uzastopnom utakmicom u kojoj je strijelac (Everton, Bournemouth, PSG), a četirima golovima i dvjema asistencijama pomogao je momčadi u postizanju šest od posljednjih sedam klupskih golova.