Prvi put u devet godina Der Klassiker je završio bez pogodaka (a time može biti zadovoljniji Bayern)

Obje momčad imale su svoje prilike, a bodom su svakako zadovoljniji gosti

Bayern Munich's Brazilian midfielder Douglas Costa (R) and Dortmund's midfielder Sven Bender vie for the ball during the German first division Bundesliga football match of Borussia Dortmund v FC Bayern Muenchen in Dortmund, on March 5, 2016. / AFP / PATRIK STOLLARZ / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
FOTO: AFP

Velika su bila očekivanja uoči najvećeg njemačkog derbija, Der Klassikera, utakmice između dortmundske Borussije i Bayerna. Pogotovo jer su domaćini na Signalu Iduna Parku pokušavali smanjiti pet bodova razlike, koliko trenutačno zaostaju za Bavarcima. No, dvoboj je završio rezultatom 0:0, kojim su svakako zadovoljniji gosti…

Bilo je to prvi put u posljednjih devet godina da ovaj dvoboj završava bez pogodaka. Iako, bilo je prigoda na obje strane.

Borussia je krenula silovito u utakmicu, Aubameyang je sjajno prošao po desnoj strani, ali njegov udarac obranio je Manuel Neuer. Nakon toga, u sjajnoj prilici našao se Marco Reus, ali je Kimmich čudesnom reakcijom, izbio loptu ispred igrača Borussije.

Costa mogao riješiti prvenstvo

U 28. minuti Douglas Costa mogao je riješiti njemačko prvenstvo, krenuo je u kontru, sam pred vratara Romana Burkija koji je obranio veliku Bayernovu šansu.

U nastavku je Bayern još jednom mogao do vodstva, kao je iz voleja opalio Arturo Vidal, ali je njegov silovit udarac Burki skrenuo u gredu.

Imao je u 88. minuti Adrian Ramos sjajnu priliku za domaćine, ali je glavom poslao sjajan Reusov centaršut pored lijeve vratnice.

Na kraju gosti, koji su u prvom dijelu “razbili” Borussiju s 5:1, mogu slaviti, ostalo im je pet bodova prednosti pred prvim pratiteljem, koja će teško ispustiti do kraja prvenstva.

Kramarić strijelac za Hoffenheim

Hoffenheim je teško poražen od Stuttgarta sa 1-5, a jedini pogodak za goste postigao je hrvatski napadač Andrej Kramarić u 73. minuti. U prošlom kolu Kramarić je asistirao za pobjednički gol Hoffenheima protiv Augsburga, a i protiv Stuttgarta je bio raspoložen, iako nije bio u početnoj postavi. U igru je ušao u 35. minuti, a osim pogotka, valja zabilježiti i dva pokušaja iz 63. i 67. minute, koja su zamalo promašila cilj.