Rakitić i Halilović nastupili u pobjedi Barcelone protiv LA Galaxyja

Rakitić je igrao prvo poluvrijeme utakmice, Halilović zadnjih 20-ak minuta

PASADENA, CA - JULY 21: Pedro Rodriguez #7 of FC Barcelona falls over Juninho #19 of the Los Angeles Galaxy as Ivan Rakitic #4 of Barcelona controls the ball in the International Champions Cup 2015 at Rose Bowl on July 21, 2015 in Pasadena, California.   Stephen Dunn/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone svladali su Los Angeles Galaxy rezultatom 2-1 u prvoj pripremnoj utakmici odigranoj na američkoj turneji. Sudjelovali su u njoj i hrvatski nogometni reprezentativci.

Ivan Rakitić startao je u početnoj postavi momčadi i odigrao prvi dio utakmice. Njegove lopte nisu iskoristili Marc Bartra u četvrtoj, odnosno Luis Suarez u jedanaestoj minuti utakmice. Ovaj potonji ipak se upisao u listu strijelaca i to na samom kraju prvog poluvremena prizemnim udarcem lijevom nogom u desni kut.

Popunjeni Rose Bowl

Drugi gol za katalonsku momčad zabio je jakim udarcem iz sredine kaznenog prostora Sergi Roberto u 56. minuti postavivši 2-0 koje je u sudačkoj nadoknadi utakmice udarcem glavom iz blizine Tommy Meyer pretvorio u konačan rezultat.

Rakitića je na poluvremenu utakmice zamijenio Andres Iniesta, dok je Alen Halilović u igru ušao u 70. minuti umjesto Rafinhe. Imao je jedan dalekometan pokušaj ugrožavanja suparničkog gola, no isti mu je u 84. minuti blokiran.

Za LA Galaxy uvodnih je 45 minuta odigrao Steven Gerrard koji je na travnjak izašao zagrljen sa nekadašnjim suigračem iz Liverpoola, Luisom Suarezom.

Utakmicu u Pasadeni na Rose Bowl stadionu pratilo je više od 93.000 ljudi.