Rakitić je za Uefu odabrao petoricu idealnih suigrača, a jedan od njih je i Prosinečki

Hrvatski reprezentativac dao je intervju povodom utakmice sa Sevillom

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Barcelona će 11. kolovoza igrati protiv Seville u europskom Superkupu. To ujedno znači da će Ivan Rakitić igrati protiv momčadi čiji je bio kapetan što je bilo posebno zanimljivo novinaru Grahamu Hunteru koji je povodom tog razovarao s njim, što je objavljeno na službenoj Uefinoj stranici. Rakitić je prije malo više od godinu dana sa Sevillom osvojio Europsku ligu, ali je zbog transfera propustio Superkup.

“Ono što sam propustio lani, dobio sam ove godine. Početi sezonu s trofejom bilo bi sjajno, a još je bolje što ću je otvoriti protiv Seville. Ona mi znači sve jer kad sam tamo kažem da sam doma. Supruga mi je od tamo i kći mi je tamo rođena tako da sam posebno vezan za taj grad i ljude, a ne samo za klub”, rekao je Rakitić.

Hrvatski reprezntativac istaknuo je da je jako ponosan što je osvojio Ligu prvaka, a pogotovo što se to dogodilo poslije sezone u kojoj Barcelona nije osvojila niti jedan trofej. Nakon toga Rakitić je opisao najvažniji gol u svojoj karijeri, onaj u finalu s Juventusom.

Najvažniji gol u karijeri

“To je bio poseban trenutak. Izmijenili smo puno dodavanja i mislim da je to bio tipični Barcelonin gol. Moram zahvaliti suigračima što su mi omogućili da budem na pravom mjestu”, rekao je Rakitić, koji smatra da je ključno za pobjedu u toj utakmici bila činjenica da nisu mijenjali svoj stil igre.

“Čak i kad lopta u nekim trenucima nije dolazila do mjesta gdje smo željeli, nismo odustajali od naše igre”, dodaje veznjak. Na pitanje kako mu je bilo podići trofej Lige prvaka, Rakitić je u šali rekao da je teži od onog kojeg je podigao kao osvajač Europske lige.

Idealna petorica

“Ne postoje riječi kojima se može opisati taj osjećaj. Svi nogometaši naporno rade kako bi do toga došli. Nadam se da mi to neće biti posljednji put da dam osvojio Lige prvaka”, zaključio je Rakitić.

U prilogu ovom intervjuu rakitić je zamoljen da izabere svoju momčad iz snova sastavljenu od pet noogmetaša. Rakitić je na svoj popis stavio Roberta Prosinečkog, Jose Antonija Reyesa, Gerarda Piquea, Manuela Neuera i Lionela Messija.