Ivan Rakitić u svojoj kolekciji ima trofeje svih međunarodnih klupskih natjecanja

Rakitić je s Barcelonom ove godine osvojio pet naslova

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic kisses the trophy as Barcelona's players celebrate after the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.  FC Barcelona won the match 1-3.   AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone osvojili su u nedjelju naslov najbolje momčadi Svjetskog klupskog prvenstva, a to znači i da hrvatski veznjak momčadi Ivan Rakitić sada u svojoj kolekciji ima trofeje svih međunarodnih klupskih natjecanja.

Barcelonina službena internetska stranica donosi popis natjecanja u kojima je hrvatski reprezentativac slavio konačnu pobjedu, pa se tako podsjeća da je sa Sevillom 2014. godine osvojio Europsku ligu, a potom i Ligu prvaka u narednoj sezoni u Barceloninom dresu.

Iskorištena prilika

Slavlje u Ligi prvaka dalo mu je priliku osvojiti Europski Superkup, natjecanje u kojem je sa Sevillom poražen godinu ranije, a u kojem je u ovoj Barcelona slavila 5-4 pobjedu u produžetku utakmice protiv njegove bivše momčadi.

Svjetsko klupsko prvenstvo bilo je posljednje međunarodno klupsko natjecanje čiji je trofej nedostajao Rakitićevoj kolekciji, a do njega je stigao 3-0 pobjedom u finalu natjecanja u kojem je sudjelovao odigravši uvodnih 67 minuta utakmice. Suparnik je bio River Plate.

Rakitić je s Barcelonom ove godine osvojio pet naslova.

Rakitic naslovi
Screenshot