Razočarani Ivica Olić spreman je napustiti HSV da bi osigurao odlazak na Euro

'Moram iskoristiti zimu za donošenje prave odluke'

Hamburg's midfielder Ivica Olic and Augsburg's South Korean defender Jeong-Ho Hong vie for the ball during the German Telkom Cup 2015 final football match FC Augsburg and Hamburger SV in Moenchengladbach, western Germany on July 12, 2015. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

“Navijači HSV-a euforično su dočekali povratak Ivice Olića koji je svojim pogotkom Schalkeu u 2-0 pobjedi, u utakmici igranoj u zadnjem kolu prošle sezone, odigrao ključnu ulogu u spašavanju prvoligaškog statusa kluba. U ovoj sezoni Hrvat za sada igra sporednu ulogu. A da ne bi ugrozio svoje mjesto u postavi reprezentacije na Europskom prvenstvu, razmišlja o uranjenom odlasku iz kluba.”

Početak je ovo teksta u Kickeru u kojem se podsjeća da je Olić za klub iz Hamburga igrao i između 2007. i 2009. godine te da je učinkom od 29 golova i deset asistencija u 78 prvenstvenih dvoboja postao miljenik klupskih navijača. Spominje se i da se prošle zime odrekao pozamašne količine novca u povratku iz Wolfsburga u klub “koji mu je u srcu”. Ono što nije pritom očekivao je tako skromna minutaža.

Labbadia ima favorite

Trener momčadi Bruno Labbadia na mjestima napadača momčadi, a tu poziciju hrvatski nogometni reprezentativac smatra svojom najjačom, favorizira Pierre-Michela Lasoggu i novopridošlog Svena Schipplocka, pa Oliću ostaje pokušaj izboriti mjesto na krilnim pozicijama. No, i tu je konkurencija velika i prednost uglavnom imaju Nicolai Müller, Ivo Iličević i Michael Gregoritsch, pa 36-godišnji hrvatski nogometaš uglavnom gleda travnjak s klupe. Četiri ligaška ogleda i samo 84 minute i jedna asistencija u njima dosadašnji je Olićev učinak pa izjava ne čudi:

“Nisam očekivao da ću tako malo igrati. Želim na ljeto igrati s Hrvatskom na Europskom prvenstvu, no da bih izborio svoje mjesto ondje – moram igrati. ”

I premda se osjeća “spremnijim nego u završnici predsezone”, ne isključuje odlazak iz kluba za koji je ugovorno vezan do kraja ove sezone.

“Moram iskoristiti zimu za donošenje prave odluke”, zaključio je i poslao poruku čelnim ljudima kluba hrvatski nogometni reprezentativac.