Real Madrid i Manchester City prvi su polufinalisti Lige prvaka (a evo što se sve događalo u Madridu i Manchesteru)

City se po prvi puta u povijesti plasirao u polufinale Lige prvaka

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his third goal during the Champions League quarter-final second leg football match Real Madrid vs Wolfsburg at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 12, 2016. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Wolfsburg s 3-0 na svojem terenu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka i prošli u polufinale tog natjecanja. Isto je uspjelo i Manchester Cityju koji je s 1-0 na svojem Etihadu bio bolji od PSG-a.

Junak u momčadi španjolskog kluba bio je fenomenalni Portugalac Cristiano Ronaldo koji je bio strijelac sva tri gola s kojima je Real poništio prednost od 2-0 koju su Nijemci stvorili u prvoj utakmici.

Luka Modrić igrao do 92. minute

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić na terenu je bio do druge minute sudačke nadoknade.

Nogometaši Real Madrida vrlo su motivirano započeli utakmicu i nastojali što prije stići do vodećeg gola. Nakon početnih prijetnji koje nisu bile pretjerano opasne, Madriđani su uspjeli ostvariti svoj cilj nakon 15 minuta igre, kada je poentirao Cristiano Ronaldo iz blizine za 1-0.

Sjajni Ronaldo

No, tu se briljantni Portugalac nije zaustavio i nekon samo 90 sekundi postigao novi gol, a za 2-0 je pogodio glavom nakon ubačaja iz kuta. Ti golovi su inače Ronaldu bili 14. i 15 u ovoj sezoni Lige prvaka.

Nakon toga Real je smirio igru i tek koji put zaprijetio, ali nije uspio ponovno zatresti mrežu. Prijetili su i nogometaši Wolfsburga, ali nijhove pokušaje uspjeli su zaustaviti braniči Reala i vratar Keylor Navas.

Od početka drugog poluvremena Real je nametnuo veliki pritisak, no na treći gol gledatelji na stavionu Santiago Bernabeu čejkali su do 77. minute. Tada je strijelac ponovno bio Ronaldo, ali ovaj puta iz slobodnog udarca kojeg je izborio hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Nakon toga Real je mogao i do novog gola, prijetili su Karim Benzema i Jese, ali se rezultat nije mijenjao.

City slomio otpor Parižana u 76. minuti

Manchester City plasirao se u polufinale Lige prvaka nakon što je u uzvratnom četvrtfinalnom srazu protiv PSG-a slavio s 1:0. Pogodak vrijedan prolaza za City zabio je Kevin de Bruyne u 76. minuti, nakon što je u 30. minuti domaći napadač Sergio Aguero promašio kazneni udarac.

City se po prvi puta u povijesti plasirao u polufinale Lige prvaka, a to je učinio preko najskuplje momčadi na svijetu, koja u dvije utakmice nije našla načina kako slomiti sastav iz Engleske.

Konačno u polufinalu

Otkako su ‘Građani’ prije četiri sezone zakoračili u elitno društvo nisu stigli dalje od osmine finala. U premijernoj sezoni u LP (2011/12) ispali su u grupi, kao i iduće godine, a posljednje dvije sezone su ispadali u osmini finala od Barcelone.

U srijedu su preostale dvije utakmice četvrtfinala. U Lisabonu će snage odmjeriti Benfica i Bayern nakon što je njemački sastav dobio prvu utakmicu 1-0, dok će Atletico Madrid protiv Barcelone loviti pogodak zaostatka iz prve utakmice u kojoj je izgubio 1-2.