Četiri dana nakon pobjede u El Clasicu nogometaši Real Madrida su doživjeli debakl protiv Wolfsburga

Nijemci na uzvrat četvrtfinala Lige prvaka putuju s dva gola prednosti

FOTO: AFP

Nogometaši Wolfsburga kreirali su prvorazrednu senzaciju u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Pred svojim su navijačima pobijedili favorizirani Real Madrid s 2-0 i na uzvrat putuju s velikim izgledima za prolazak u polufinale.

U drugoj utakmici večeri PSG i Manchester City su na Parku prinčeva odigrali neodlučeno 2-2. Uzvratne su utakmice ovih parova na rasporedu u utorak.

Prijetnje iz kontranapada

Wolfsburg je ušao vrlo hrabro u utakmicu. Prepustio je inicijativu gostima, ali je bio iznimno opasan iz kontranapada. Prvu veliku priliku ipak je imao Real – Benzema je u 14. minuti izbio sam pred Benaglija, ali Wolfsburgov je golman u padu uspio obraniti. Samo četiri minute kasnije Nijemci su došli do prednosti. Casemiro je u kaznenom prostoru bio u duelu sa Schürrleom koji je pao, a sudac je pokazao na bijelu točku. Bila je to sumnjiva situacija, ali domaće nije bilo briga, Rodriguez je iskoristio ponuđeno i zabio iz jedanaesterca za 1-0.

Nastavili su Nijemci prijetiti iz kontranapada i nakon gola, a to im se isplatilo već u 25. minuti. Draxler je lijepo proigrao Henriquea na desnoj strani, ovaj je ubacio na peterac, a obrana Reala nije pazila na Arnolda koji je spretno smjestio loptu iza leđa Navasa. Do kraja poluvremena dobru je priliku za Real imao Benzema koji je glavom pucao preko gola. Koju minutu kasnije je zbog ozljede morao napustiti igru, a zamijenio ga je Jese.

U nastavku je Real zaigrao nešto bolje i odlučnije, više je pucao po golu, ali svejedno nije imao puno izrazito opasnih prilika. U najboljoj se našao Ronaldo u 79. minuti nakon proigravanja Isca, ali udarac portugalske zvijezde je zaustavio Benaglio. Wolfsburg je, pak, nastavio prijetiti iz kontranapada, ali više nijednom nije uspio matirati Navasa, tako da se rezultat nije mijenjao.

Neraspoloženi Modrić

Naš Luka Modrić je bio na terenu do 64. minute kada ga je zamijenio Isco. Nije Modrić u srijedu bio posebno raspoložen, uostalom kao ni cijela momčad Reala koja je samo četiri dana ranije pobijedila Barcelonu (2-1) na njezinom Camp Nouu. Mateo Kovačić ni ovom prilikom nije bio u sastavu Reala, trener Zinedine Zidane mu definitivno ne vjeruje.

Ibrahimović promašio penal

Drugu utakmicu večeri mediji su nazvalii ‘petrodolarskim derbijem’ budući da su vlasnici oba kluba arapski šeici koji su ih praktički preko noći doveli među europske bogataše. Parižani su u devetoj minuti tražili jedanaesterac zbog navodnog prekršaja na Matuidiju. Tada ga nisu dobili, ali jesu tri minute kasnije kada je Sagna u kaznenom prostoru srušio Luiza koji je, inače, dobio žuti karton već u 13. sekundi i neće igrati u uzvratu. Parižani do prednosti ipak nisu došli jer je udarac Ibrahimovića s bijele točke obranio Cityjev vratar Hart.

Kazna je uslijedila u 38. minuti kada je De Bruyne doveo goste u vodstvo. Ono je, međutim, potrajalo samo tri minute. Ibrahimović je uspio izjednačiti nakon bizarne pogreške gostujuće obrane. Hart je loše ispucao loptu koja je došla do Fernanda, on ju je pokušao vratiti svome golmanu, ali napucao je Zlatanovu ispruženu nogu od koje se lopta odbila u gol.

Konfuzija u obrani

PSG je poveo u 59. minuti pogotkom Rabiota. Cavani je nakon kornera pucao glavom, Hart je obranio njegov udarac, ali lopta se odbila do Rabiota koji ju je ugurao u mrežu.

Na konačnih je 2-2 u 72. minuti izjednačio Fernandinho i to poslije još jedne konfuzije u obrani, ovaj put domaćoj. Lopta se nakon Sagnina ubacivanja odbila od Auriera, a potom i od Thiaga Silve, sve do Fernandinha koji je, uz još jedan odbijanac, zabio iz blizine.