Roberto Mancini sljedeće sezone želi jak Inter i Matea Kovačića u njemu

Barcelona i Liverpool potvrdili su zainteresiranost, što brine Interova trenera

Roberto Mancini
FOTO: AFP/AFP

Razočaravajuća natjecateljska godina je iza nogometaša milanskog Intera. Tek osmo mjesto ligaške ljestvice teško će zadovoljit i struku i navijače kojima jedina, ali vrlo slaba utjeha, može biti pozicija gradskog rivala u ukupnom poretku. Milan je sezonu u Seriji A okončao na desetom mjestu.

Kada se u studenom prošle godine na klupu momčadi vratio Roberto Mancini, očekivanja su bila velika. Ispunjena, bez ikakve sumnje, nisu.

Mancini, pak, iz utakmice u utakmicu govori o boljem sutra, a ništa drugačije nije bilo niti nakon 4-3 pobjede Intera protiv Empolija u posljednjem prvenstvenom kolu. Talijanski je trener vidio “mnoge stvari na kojima se može graditi za bolje sutra” i “talente kojima predstoji rad da bi postali još bolji”.

Barcelona i Liverpool čekaju

Hoće li jedan od onih na koje Inter računa za “bolje sutra” biti i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, tek treba vidjeti. Poznato je da upita za njegove usluge ima i sasvim je nejasno u kojem će se klubu nalaziti kad započne sljedeća nogometna sezona. Barcelona i Liverpool potvrdili su zainteresiranost, što brine Interova trenera.

– Želio bih da Mateo Kovačić ostane. Želim imati jaku momčad i njega u njoj – izjavio je Mancini, rekavši isto za još neka imena iz svoje svlačionice.