Rukometaši najavili polufinale, Metličić smatra da Hrvatska ima realne šanse postati prvak Europe

Rukometaši Štrlek i Stevanović te trener Metličić u četvrtak su u poljskoj održali presicu

27.04.2015., Zagreb - Konferencija za medije hrvatske muske seniorske rukometne reprezentacije uoci kvalifikacijskog susreta s Norveskom za Europsko prvenstvo u Poljskoj. Petar Metlicic.
Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u petak očekuje polufinalna utakmica na Europskom prvenstvu protiv Španjolske, a uoči nje konferenciji za medije su prisustvovali trener Petar Metličić te igrači Manuel Štrlek i Ivan Stevanović. Slažu se da im je velika pobjeda nad Poljskom dala mnogo samopouzdanja i vjeruju da mogu do finala.

“Ono što smo napravili u srijedu je fantastično, sada se moramo koncentrirati na Španjolsku. Sigurno imamo samopouzdanje i elan, ali to je sport i moramo se pripremiti, ne 100 posto, nego 500 posto”, rekao je Metličić o utakmici sa Španjolcima. “Ne želimo stati na polufinalu. Ako smo dobili tu priliku, bila bi šteta da ne učinimo sve što možemo za finale. Medalja je fantastična stvar, ali u igri je i plasman na Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo. To bi nam jako olakšalo sljedeću godinu”, prokomentirao je bivši reprezentativac.

“Vrijedi dati sve od sebe. Protivnici su odlični, ali to su sve ekipe koje se može pobijediti. Kao svi oni, i mi imamo realne šance da budemo prvaci Europe”, izjavio je Metličić pa prokomentirao Španjolce. “Dobri su u obrani. Agresivni su i prisiljavaju protivnika na greške. Imaju fantastične golmane, ali mislim i da u igri šest na šest imaju velikih problema. U dosadašnjim utakmicama nisu dobro reagirali na agresivne zone, imali su problema i čine mi se nedorečeni”, kazao je.

Štrlek optimističan

Nakon Metličića, utakmicu sa Španjolcima je najavio Štrlek, igrač koji je protiv Poljske postigao 11 golova. “Sada trebamo zaboraviti utakmicu s Poljskom, koncentrirati se na Španjolsku i dobro pripremiti za tu utakmicu. Jer ako ćemo biti u nekoj euforiji, to neće dobro ispasti. I dalje trebamo igrati kao momčad, biti mirni, koncentrirani, boriti se jedan za drugoga i siguran sam da možemo napraviti velike stvari”, rekao je Štrlek pa prokomentirao Španjolce.

Prespavali smo, dojmovi su se slegli. Sada se treba dobro pripremiti za polufinalnu utakmicu protiv Španjolske. #iznadsvihHrvatska #crohandball

Gepostet von Hrvatski rukometni savez am Donnerstag, 28. Januar 2016

Potrebna najbolja utakmica

“U dobroj su formi, ali ćemo ih mi dobro proanalizirati i pripremiti se. Nadam se da ćemo znati iskoristiti njihove loše strane. Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na turniru ako želimo ući u finale”, izjavio je.

Nakon njega svoja je razmišljanja iznio Stevanović i nije iznenadio. “Pero (Metličić op. a.) i izbornik će nas dobro pripremiti za Španjolce, a na nama je da njihove ideje provedemo na terenu. Imaju odlične golmane, i sigurno da ćemo ih Mirko i ja trebati barem popratiti koliko god budemo mogli. Najvažnije je da dobro odigramo obranu i onda će cijela momčad lakše igrati. Trebamo spriječiti španjolska dodavanja na pivota, a mislim da se možemo lakše braniti od udaraca njihove vanjske linije”, poručio je.

U drugom polufinalu sastat će se Norveška i Njemačka, a taj susret također će se, kao dvoboj Hrvatske i Španjolske, igrati u petak.