Šef Čileanskog nogometnog saveza podnio ostavku, ide u SAD svjedočiti o korupciji u Fifi

U utorak navečer se ukrcao na avion za New York

Sergio Jadue, President of the Chilean Football Association and CONMEBOL Vice president speaks with the press upon his arrival in Santiago on November 12, 2015.
FOTO: AFP

Sergio Jadue, predsjednik Čileanskog nogometnog saveza (ANFP), podnio je ostavku na tu dužnost i otišao u Sjedinjene Američke Države na poziv FBI-a koji od njega traži informacije povezane s istragom o korupciji u Mđunarodnom nogometnom savezu (FIFA), javio je u srijedu Reuters. Jadueu je lokalna policija prošli tjedan uručila poziv za svjedočenje, a iz Čileanskog nogometnog saveza rekli su da je to zbog upita oko financija u Savezu. Taj poziv za Jaduea stigao je samo par sati nakon što je on objavio da uzima 30-dnevni dopust zbog medicinskih razloga, a iz ANFP-a nisu komentirali najnovije događaje.

Iskaz u New Yorku

Lokalni mediji javljaju kako se donedavni predsjednik Čileanskog nogometnog saveza pod policijskom pratnjom u utorak ukrcao na avion koji bi ga trebao odvesti u New York, a u tom američkom gradu će i dati iskaz.

Podsjetimo, FIFA se trenutno nalazi u najvećem korupcijskom skandalu u svojoj povijesti, a nedavno je Etička komisija te organizacije suspendirala njenog predsjednika na odlasku Seppa Blattera i dopredsjednika Michela Platinija zbog sumnjivih isplata 2011. godine. FBI već duže vremena istražuje Fifu, a velik broj njenih visokih dužnosnika prije nekog vremena već je uhićen zbog pranja novca, mita i korupcije.