Sevilla-Real 2-3: Ronaldo zabio hat-trick i ostavio Madriđane u utrci za naslov

Sevilla je posljednji put je izgubila pred svojom publikom u veljači prošle godine

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates after scoring his second goal during the Spanish league football match Sevilla FC vs Real Madrid CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on May 2, 2015.   AFP PHOTO/ GOGO LOBATO
FOTO: AFP

Nogometaši Reala iz Madrida 3-2 (2-1) pobjedom na gostovanju kod Seville u 35. kolu ponovno su se primakli vodećoj Barceloni na dva boda zaostatka na vrhu ljestvice Primere. Junak pobjede “kraljevskog” kluba bio je Cristiano Ronaldo koji je postigao sva tri gola za Real, prva dva u razmaku od tek nešto više od minute, u 36. i 37., a trećega u 69. minuti. Prvi gol za Sevillu postigao je Bacca (45+2-11m), a drugoga Iborra (79).

Sevilla je, inače, posljednji put je izgubila pred svojom publikom u veljači prošle godine i to od Barcelone. Real sada ima 85 bodova, dok je Barcelona na vrhu sa 87, a do kraja sezone ostala su tri kola. Sevilla je ostala peta sa 69 bodova, koliko ima i četvrta Valencia koja u nedjelju dočekuje Eibar.

Visoka pobjeda Barcelone

Podsjetimo, veznjak hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić bio je strijelac i asistent u visokoj 8-0 (2-0) pobjedi Barcelone na gostovanju kod posljednje Cordobe. Otpisana Cordoba držala je 0-0 protiv Barcelone sve do 42. minute kada je Raktić snažnim udarcem desnom nogom s vrha peterca “probio” vratara Juana Carlosa nakon što ga je odličnom loptom pronašao Lionel Messi.

Bio je peti prvenstveni pogodak našeg igrača ove sezone. Nakon što je Rakitić doveo Barcelonu u vodstvo, gostima se “otvorilo”, te su već do 53. minute stigli do vodstva od 4-0. Dva je gola postigao Luis Suarez (45+2, 53), a jednoga Messi (46). Na 5-0 povisio je Gerard Pique u 65. minuti udarcem glavom nakon kornera kojega je izveo Rakitić, a do kraja susreta po još jedan gol dodali su Messi (80), Neymar (85-11m) i Suarez (88). Rakitić je na terenu bio do 69. minute.