Težak poraz (4-0) Reala u Madridu od Barcelone, Rakitić pokazao više od Modrića

Rakitić je igrao do 57. minute, Modrić je odigrao cijelu utakmicu

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrates a goal during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 21, 2015. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO / AFP / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

U Madridu je, pod jakim mjerama osiguranja, odigran El Clasico, dvoboj Real Madrida i Barcelone koji su gosti dobili 4-0. Gostujući igrači trenera Luisa Enriquea (Ivan Rakitić igrao je do 57. minute, a zamijenio ga je Lionel Messi) dominirali su cijelu utakmicu, dok su Rafa Benitez i njegovi igrači bili neprepoznatljivi.

Obrana je bila loše postavljena, igrači su stajali daleko od suparnika, a vezni red, u kojem je bio i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, kao da nije postojao. Zato i ne treba čuditi što su domaćini uputili samo jedan udarac u okvir u prvih 45 minuta. Za razliku od Modrića, Rakitić je bio mnogo konkretniji u stvaranju igre Barcelone.

Suarez načeo Navasa u 11. minuti

Barcelona je povela pogotkom Luisa Suareza u 11. minuti. Sergi Roberto prošao je kroz sredinu i lijepo proigrao Suáreza na desnu stranu šesnaesterca, a Urugvajac je krasnim udarcem vanjskom stranom kopačke pogodio suprotni kut za 1-0.

Modrić izgubio je loptu na 40-ak metara od gola. Ukrao ju je Iniesta i potom na rubu zaleđa proigrao Neymara koji pogađa ispod Navasa za 2-0 Barcelone. Treći pogodak za goste postigao je Iniesta u 51. minuti utakmice, a Suarez je u 74. izbjegao zaleđe i ponovno poslao loptu iza Navasa.

Real je bolje odigrao drugo poluvrijeme, i to nakon primljenog trećeg pogotka, ali to je bilo nedovoljno za nešto više. Navijači su ljuti na Beniteza. Umjesto pobjede i bodovnog izjednačavanja, Barcelona je pobjegla na šest bodova prednosti i nalazi se na prvom mjestu Primere.