Skenderbeu-Dinamo 1-2: Pivarić zabio prekrasan pogodak u zadnjim sekundama za pobjedu Dinama

Dinamo na uzvrat nosi 2-1 pobjedu ostvarenu protiv albanskog prvaka

Zagreb's French defender Jérémy Taravel (R) and teammates celebrate after scoring the second goal during the UEFA Champions League playoff football match between KF Skenderbeu and Dinamo Zagreb at the Elbansan Arena in Elbasan, Albania on August 19, 2015. Dinamo Zagreb won the match 1-2. AFP PHOTO / GENT SHKULLAKU
FOTO: AFP

Nogometaši Dinama napravili su veliki korak prema plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka pobijedivši u srijedu na Elbasan Areni domaći Skenderbeu 2-1 (0-1). Albanski prvak poveo je u 37. minuti pogotkom Shkembija, izjednačio je u 66. minuti Soudani, a slavlje Dinamu prekrasnim golom u sučevom vremenu donio je Josip Pivarić.

U prvom poluvremenu su nogometaši hrvatskog prvaka propustili brojne prigode za svladavanje domaćeg vratara, u čemu je prednjačio mladi napadač Armin Hodžić. Kazna za propušteno uslijedila je u 37. minuti kad je 36-godišnji kapetan Skenderbeua Bledi Shkembi iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora svladao Eduarda. Portugalski čuvar Dinamove mreže pritom je loše reagirao i sukrivac je za vodeći pogodak albanskog prvaka. Tih 1-0 bio je i rezultat prvog poluvremena.

Pivarić sjajno za lakši uzvrat

Igrači Skenderbeua su u početnom dijelu drugog poluvremena nekoliko puta opasno zaprijetili Dinamovom vrataru, ali ih je nepreciznost u završnici spriječila u povećanju vodstva.

U 66. minuti Dinamo je prelijepom akcijom došao do izjednačenja. Rog je na vrhu kaznenog prostora petom proslijedio loptu za Pjacu koji je ubacio u sredinu, gdje je neometan čekao Soudani. Alžirac je postavio nogu i s pet metara loptu poslao u nebranjenu mrežu. Do 90. minute Dinamovi nogometaši još su stvorili nekoliko izglednih prilika, Domagoj Antolić je pogodio i vratnicu, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

No, onda je zabljesnuo Josip Pivarić u trećoj minuti sučeve nadoknade, kad je s 20-ak metara preciznim i snažnim udarcem pogodio lijevi gornji kut albanskih vrata za konačnih 2-1.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u utorak 25. kolovoza na stadionu Maksimir, s početkom u 20.45 sati, kada bi Dinamo trebao potvrditi plasman među 32 kluba koji će se ove sezone natjecati u Ligi prvaka.


Skenderbeu – Dinamo 1-2

Skenderbeu: Shehi – Vangjeli, Radaš, Jashanica, Esquerdinha – Shkembi – Latifi, Lilaj, Nimaga, Berisha – Salihi

Dinamo: Eduardo – Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić – Goncalo, Machado – Soudani, Rog, Pjaca – Hodžić

90+6 minuta: Duboko u sudačkoj nadoknadi promjene rezultata na dvije utakmice:

90+5 minuta: KRAJ UTAKMICE. Dinamo je napravio veliki korak prema ulasku u faze po skupinama Lige prvaka. Ukupno 19 udaraca od čega osam u okvir vrata Skenderbeua dokaz su dominacije hrvatskog prvaka u odnosu na domaćina ovog ogleda, koji je samo dva puta ciljao okvir Eduardova gola. Ipak, upozorenje je primljeni pogodak, ali i niz promašaja koje su igrači Zorana Mamića imali na ovoj utakmici. Konačnih 2-1 nudi lijepu priliku za završavanje posla u Maksimiru 25. ovog mjeseca.

90+3 GOOOOOOL ZA DINAMO. Krasan i vrijedan pogodak zabio je Pivarić za prednost 2-1. Prošao je sam po lijevoj strani, krenuo prema sredini i s dvadesetak metara potegnuo u lijevi gornji kut Shehijeva gola. Lopta je dodirnula gredu, ovaj puta sa prave strane za Dinamovu momčad.

90+2 minuta: Hodžić puca s vrha šesnaesterca, preslabo za išta više od sigurne obrane golmana domaće momčadi.

90. minuta: Jak udarac Ćorića prolazi pored lijeve vratnice Shehijeva gola.

88. minuta: I dok Dinamo gađa okvir gola, na travnjacima drugih utakmica lopte ulaze i u mrežu. Basel preko Embola opet u prednosti.

86. minuta: Sjajan udarac Pjace fijuknuo je iznad grede Shehijeva gola. Izmjena u redovima domaćina. Izlazi Vangjeli, ulazi Ademir.

86. minuta: Monaco će imati težak posao na uzvratu nakon što je Valencia stigla i do trećeg pogotka.

83. minuta: Dinamo je u ovoj utakmici promašio doista velik broj sjajnih prilika, a posljednju među njima Antolić čiji udarac završava na vratnici gola. Ćorić je sjajno ubacio s lijeve strane vanjskim dijelom noge, a Antolić u teškoj poziciji podiže svoju i kopačkom produljuje na drugu stranu. Samo okvir gola, drugi za Dinamo na utakmici.

78. minuta: Izmjena u obje momčadi. Na Dinamovoj strani ušao je Fernandes umjesto strijelca Soudanija. Za Skenderbeu je na travnjaku Progni umjesto Latifija.

75. minuta: Pjaca je prošao kroz sredinu i pucao s ruba kaznenog prostora. Shehi brani.

71. minuta: Zamjena u Dinamu. Antolić je na travnjaku zamijenio Roga.

70. minuta: Pašalić u šansi, Valencia i dalje vodi protiv Monaca 2-1

66. minuta: GOOOOOOL ZA DINAMO! Lagan posao imao je Soudani nakon što je sam ostao pred vratima domaće momčadi. Nakon što je Ćorić presjekao jednu od akcija Skenderbeua, lopta je došla do Pjace koji, iako u poziciji da uputi udarac, nesebično gura do Soudanija kojem zaista nije bio nikakav problem zabiti za važan gostujući pogodak.

62. minuta: Celtic radi prednost pred uzvrat. Svoj drugi pogodak na utakmici protiv Malmöa zabio je Griffiths. Na semaforu je 3-1 za domaćina.

61. minuta: Promjena u redovima Dinama. Zoran Mamić izvukao je Machada, a u igri je Ćorić.

59. minuta: Parejo je vrlo brzo vratio vodstvo Valenciji nakon što je Pašalić poravnao rezultat. Trenutačno je 2-1 za španjolsku momčad.

53. minuta: Sreća za Dinamo nakon dekoncentracije obrane. Salihi je bio sam pred Eduardom i neometano je ciljao sa osam-devet metara. Lopta odlazi visoko preko gola.

52. minuta: Mreža se trese i na utakmici Celtic-Malmö, ovaj puta u korist gostujuće momčadi. Trenutačno je 2-1.

49. minuta: Dobre vijesti za navijače Monaca, ali i hrvatskog nogometa donosi Mario Pašalić na utakmici kod Valencije. Na 1-1 izjednačio je udarcem pored Ryana iz blizine.

49. minuta: Soudani glavom gađa suprotni kut Shehija, ali pogađa Taravela u lice. Lopta mijenja smjer i prolazi u vratnicu Skenderbeuova gola. Nešto prije toga žuti karton zbog prekršaja dobio je Vangjeli.

47. minuta: Korner za domaćina, drugi na utakmici. Berisha je krasno probio i ubacio pred vrata Dinama gdje kasni Nimaga.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme. Obje momčadi na travnjak su istrčale u istom sastavu u kojem su i započele utakmicu.

45+2 minuta: KRAJ POLUVREMENA. Dinamo može žaliti za nizom propuštenih prilika. Imao je nekoliko onih koje se vole zvati stopostotnima, no nikako da hrvatski prvak pronađe put lopti do gola. S druge strane, prvi udarac domaće momčadi u okvir izazvao je promjenu rezultata kojom se i odlazi na odmor. Dinamo ima više od inicijative, djeluje bolje na travnjaku, ali ono konkretno, jedino što je važno, na strani je albanskog prvaka.

44. minuta: Šahtar, sa Darijem Srnom u početnoj postavi, vodi 1-0 na gostovanju kod Rapida. Zabio je Marlos.

43. minuta: Dinamo u naletu, u potrazi za izjednačenjem. Niz prilika imao je sastav Zorana Mamića,nakon kombinacije Soudani-Hodžić, koji kasni djelić sekunde, potom preko Pjace, koji zbog pada dobiva žuti karton, a onda još jednom Hodžića. Preciznih, konkretnih udaraca nema.

39. minuta: Izjednačenje na utakmice Basela i Maccabija. Prednost gostiju trajala je kratko, a precizan je s bijele točke bio kapetan švicarske momčadi Delgado.

37. minuta: GOOOOOOL! Machado je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Radašom na samom vrhu šesnaesterca. Izvođenja slobodnog udarca prihvatio se Shkembi i izveo ga je sjajno, u stranu koju je trebao pokrivati Eduardo. Bio je ovo prvi udarac upućen u gol hrvatskog prvaka.

31. minuta: Ne i na utakmici između Basela i Maccabija. Gosti vode 1-0, a strijelac je Zahavi.

30. minuta: Pivarićevo ubacivanje s lijeve strane odsjelo je na glavi Soudanija koji gađa gol domaćina, ali pogađa tek gornji dio grede uz, čini se, pomoć domaćeg golmana. Ipak, kornera nema. Imala je zagrebačka momčad već nekoliko izglednih šansi na utakmici, no mreže i dalje miruju.

28. minuta: Velika prilika za Dinamo. Machado se brzo pridigao s travnjaka nakon ozljede i uputio oštru loptu u kazneni prostor Skenderbeua. Utrčao je na nju Goncalo i laganim dodirom noge pokušao je usmjeriti prema golu Shehija. Od svega ništa, lopta je prošla uz vratnicu.

27. minuta: Posljednje minute prolaze u ukazivanju liječničke pomoći Vangjeliju. Udarac je potom u nogu dobio i Machado.

22. minuta: U trenucima dominacije hrvatskog prvaka sijevnula je kontra Skenderbeua iz koje valja zabilježiti udarac Shkembija. Eduardo nije trebao reagirati, lopta je otišla iznad grede.

15. minuta: Dinamo je preuzeo inicijativu na utakmici, preselio igru na suparnički dio terena i sve češće prijeti golu domaćina. Priliku je imao Marko Rog, ali lopta odlazi pokraj okvira vratiju.

11. minuta: Nakon nerealizirane šanse iz sedme minute, Soudani se ovaj puta odlučio za dodavanje Hodžiću u akciji koja je mirisala na pogodak. Od svega na kraju ništa.

10. minuta: Celtic djeluje poprilično raspoloženo na otvaranju utakmice protiv Malmöa. Zabio je Bitton glavom na asistenciju Johansena koji je uposlio i strijelca prvog gola Griffithsa.

7. minuta: Priliku za prvu promjenu rezultata u Dinamovu korist na Elbasan Areni propustio je Soudani nakon lijepe kombinacije s Pjacom. Točnije, njegov udarac s lijeve strane Shehi je izbacio u korner.

3. minuta: Traje pritisak albanskog prvaka na Eduardova vrata. Dinamo se obranio bez većih problema, što se ne može reći i za momčad Malmöa, ali i Danijela Subašića na vratima Monaca.

1. minuta: Utakmica je započela.


 

20:40 Igrači su izašli na travnjak i sve je spremno za prvi sučev zvužduk. Tekstualni prijenos utakmice Skenderbeu-Dinamo možete pratiti ovdje, kao i uključenja u druge utakmice koje upravo započinju.

20:35 Do početka utakmice ostalo je desetak minuta.


 

Nogometaši Dinama i Skenderbeua spremni su za posljednji korak, utakmicu doigravanja za ulazak u Ligu prvaka. Utakmica započinje u 20.45 sati, a igrat će se u Elbasanu.

Deseterostruki hrvatski prvak u prvom ogledu ide na noge peterostrukom uzastopnom prvaku Albanije. Zagrebačka momčad ne bježi od uloge favorita ovih ogleda, ali uz dozu opreza zbog onoga što ih očekuje.

“Čeka nas prvo poluvrijeme našeg dvoboja, jako respektiramo Skenderbeu i znamo da će biti teška utakmica, ali isto tako vjerujemo u svoju snagu i kvalitetu i da ćemo to pokazati i na terenu. Odlično ih poznajemo, gledali smo puno njihovih utakmica, prikupili dosta informacija od naših prijatelja ovdje i spremni smo za utakmicu. Skenderbeu ima puno opasnih igrača u ofenzivnom dijelu momčadi. Ponavljam, jako su dobra momčad i čeka nas teška utakmica u kojoj ćemo morati biti pravi. Ipak, kvalitetniji smo i idemo na pobjedu”, najavio je ogled trener Dinama Zoran Mamić.