Hajduk, Rijeka i Lokomotiva uvjerljivim pobjedama prošli u osminu finala Kupa

Rijeka je slavila 10-0 i izjednačila drugu najveću pobjedu u službenoj utakmici

FOTO: PIXSELL

Nogometaši Hajduka rutinski su i bez ikakvih problema pobijedili četvrtoligaša Slogu na gostovanju u Novoj Gradiški 7-0 i plasirali se u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Hajduk protiv Sloge

Momčad Damira Burića nije imala problema, a povela je u osmoj minuti golom Sušića koji je na toj utakmici postigao ukupno tri pogotka. Preostala dva puta je zatresao mrežu u 30. i 73. minuti. Po jedan gol još su dodali Caktaš, Maloku, Mujan i Bašić.

Hajduk je igrao u sastavu Grbić, Tudor, Bilyi, Milović, Milić (od 46. J.Bašić), Jefferson, Juranović, Caktaš (od 68. Bencun), Sušić, Balić (od 46. Mujan), Maloku.

Trijumf Rijeke

Uvjerljiva je bila i Rijeka koja je na gostovanju pobijedila županijskog ligaša Bednju iz Beletinca 10-0 izjednačivši drugu najveću pobjedu u jednoj službenoj utakmici. Matjaž Kek je poštedio nekolicinu standardnih igrača, no, šarolik sastav koji je poslao na teren nije imao većih problema. Najbolji igrač utakmice bio je četverostruki strijelac Marin Tomasov (21, 50, 70, 77), dva gola je zabio Miral Samardžić (31, 33), a među strijelce su se upisali i Lima (7), Bekim Balaj (41) i Roman Bezjak (80).

Novi trener lokomotive debitirao pobjedom

Lokomotiva je pod vodstvom novog trenera Sretena Ćuka u Senju sa 8-0 pobijedila Nehaj. Golove su zabili Husejinović (3), Leko (19), Marić (27, 58), Žunić (45-autogol), Kolar (81, 89) i Andrijašević (85).

Plasman u osminu finala kupa osigurali su u srijedu još i prvoligaši Slaven Belupo, Zagreb i Istra 1961.