Službena stranica EP-a u Poljskoj izdvojila je jednu sjajnu akciju Francuza (uoči sraza sa Hrvatskom u subotu)

Francuska je protiv Bjelorusije demonstrirala moć

FOTO: Screenshot: You Tube

Najveći favoriti za osvajanje zlata na EP-u u Poljskoj, rukometaši Francuske, deklasirali su Bjelorusiju 34-23 na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva.

Francuzi su u prvom kolu skupine I sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješili u prvom poluvremenu koje su dobili rezultatom 20-5.

Bjeloruse može utješiti što su u drugom poluvremenu bili bolji i taj dio igre dobili s 18-14, te tako barem malo ublažili poraz.

Međutim, više od toga nije išlo. Ne protiv gropadne Francuske koja je u ovom dvoboju demonstrirala moć. Jednu akciju u ovoj utakmici izdvojile su službene stranice EP-a.

Slijedi rukometni El Classico protiv Francuza

Naime, u 22. minuti pri rezultatu 15-4 za Francusku, Karabatić i društvo potegnuli su kontru. Lopta je došla na lijevoj strani do Guigoua koji je izgledao kao da će sam završiti napad, ali je nakon skoka nesebično asistirao Karabatiću koji je s dlanom ugurao loptu u gol.

Vrijedi spomenuti da sljedeći susret u drugoj fazi natjecanja po skupinama na turniru Hrvatska igra upravo protiv Francuske. Utakmica je na rasporedu sutra s početkom u 18:15 sati.